NÄR BLIR DET MATCH IGEN ?

Av - Henrik Strömblad -
Curt Staffan HENRIK Strömblad, är född den 6 mars 1965 i Spånga, Stockholm. Henrik är sportkommentator som arbetar för Viasats kanaler och kommenterar nästan uteslutande fotboll såsom Champions League, Premier League, La Liga och Serie A. Strömblad är genuin supporter till IF Brommapojkarna sedan tonåren, och har spelat som målvakt i klubben.

Fotboll är viktigt. Men knappast viktigare än människoliv och god hälsa. Det måste alla vi som älskar spelet med bollen inse och lyssna till de som har kunskap om hur vi bäst skall hantera våra liv under den pandemi som sveper över jordklotet. Sverige är det land i Europa som i skrivande stund har den mest öppna synen på hur samhället skall fungera under denna kris. Idrott utomhus uppmuntras, men med alltmer tydliga restriktioner att undvika kroppskontakt. Fotboll är en kontaktsport med närkamper som en betydande del av spelet. Vilket betyder att matcher och träningsmoment med närkontakt skall undvikas just nu.
 

Kreativiteten sätts på prov i strama tider. För vår del i TV-branschen gäller det att hitta nya sätt att göra program och ge liv till gamla klassiska matcher som vi gärna minns. Men precis lika mycket som alla fans och våra tittare så längtar vi också innerligt efter den dagen då det blir match på riktigt igen.

Våren avancerar alltmer in på offensiv planhalva och förutom det härliga ljuset som stannar allt längre varje kväll är det just den där sköna vårkänslan att kunna glida in på en arena eller vid sidlinjen på en fotbollsplan och ta del av intensiteten i en match som jag saknar. När jag slutade som tränare för min sons lag i Brommapojkarna kom jag ofta på mig själv med att stanna lite extra då jag passerade en fotbollsplan med ungdomar som lirade. Jag saknade pulsen och pirret som finns i kroppen hos spelare, ledare och publiken med känslor för lagen. Nu känner jag samma abstinens rycka i kroppen. Vår och inga matcher – någonstans.
 
Självklart finns ett ljus i den för stunden långa mörka, infekterade tunnel vi befinner oss i. När är Premier League tillbaka? Kan slutspelet i Champions League avslutas ? När kan Janne Andersson och Peter Gerhardsson samla sina landslag igen och blir det spel i de ungdomscuper som ger sommaren så härliga minnen till många unga tjejer och killar?

Just nu finns det inget svar eller spelsystem som löser upp den knut som bakbundit vårt samhälle och fotbollen. Jag kan bara längta, träna med bollen inför starten av Reklamserien (Sveriges bästa korpserie på Skytteholm) och hoppas att den ”andra våg” som lurar till hösten bara handlar om när mitt Brommapojkarna återerövrar bollen och går till anfall igen på Grimsta.
 
/Henrik Strömblad

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln