Valet efter valet


Av - Joakim Forsell -
Nybakad journalist som under hösten kombinerar praktik på Offside med krönikering och timtals av fotbollstittande. Självutnämnd expert på dansk fotboll med ett hjärta som brinner för att fotbollen, och världen, borde bli mer jämlik och snäll.
 

För det allra flesta av oss är det bara en vanlig kall decembermåndag igen. Men för Malmö FF och klubbens supportrar är det en måndag att verkligen se framemot. Efter den övertygande prestationen, där alla spelare levererade 100 procent, i Istanbul väntar nu lottning till sextondelsfinalerna i Europa League.
 

Etiketter: joakim forsell

För svenska herrlag som når grupp- eller slutspel i Europa uppkommer alltid samma problematik. Vill man ha det motstånd som på pappret ser lättast ut, eller vill man ha en jätte och garantera en utsåld arena? Egentligen är det nog ganska enkelt för Daniel Andersson, Uwe Rösler och Markus Rosenberg; de hoppas med största säkerhet undvika att det står Arsenal, Inter, Chelsea eller något annat storlag på lappen när deras motståndare dras. Dinamo Zagreb eller Dynamo Kiev känns mer överkomligt, men oavsett motstånd kommer MFF ses som underdogs.
 
Personligen vet jag inte vad jag hoppas på. Det kan vara övermod, men ett brittiskt lag med vittring på europaplatser och toppositioner är inte alltid supertaggat inför en tidig slutspelsmatch. Det såg vi om inte annat tydliga tecken på för ett år sedan. Men även jag lutar nog mer åt att det vore spännande med en match mot ett på pappret något sämre lag.
 
Red Bull Salzburg gick igenom gruppspelet med sex raka segrar och borde avskräcka. Men det vore på något sätt fint om de återigen fick uppleva häxkitteln som Stadion förvandlas till i viktiga matcher. Är det kanske den lotten vi ska hoppas på?
 
Lyckligtvis ryktas det inte särskilt mycket om spelare som är på väg bort från klubben. Det mesta tyder på att man kommer ha en trupp som i mångt och mycket påminner om dagens när man kliver ut för europaslutspel. Kan man krydda med någon eller några spelare, Daniel Andersson brukar vara ute i god tid, tror jag det kan bli succé.
 
Hur som haver hoppas jag på en jätteuppladdning i staden. Jag vill uppleva känslan av att mitt Malmö redan dagar innan matchen kokar av längtan till avspark. Jag vill se hur flaggorna viftar på uteserveringarna och hur supportrar i gemensam mak samlas innan och sedan tar sig till Stadion.
 
Det är två månader kvar, men redan dags att börja ladda.
Vi ses där!
 
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln