Messis slutprov


Av - Tomas Hermansson -
Fotbollsspelande student från Stockholmsområdet som spelar för Aspudden/Tellus i division 2. En allätande fotbollstittare där det mesta slinker ner. Refererar barndomsminnen till mästerskapsår samt älskar brunkare och fula mål.

Början på föregående vecka, samt helgen innan, präglades till stor del av landslagsfotboll. Oftast brukar jag känna att landslagssuppehållen, de som inte innefattar tävlingsmatcher, bara är obekväma fartgupp som stör ligorna i Europa och inte bidrar med särskilt mycket alls. Denna gång, ett VM år, var det dock annorlunda. Istället för att i vanliga fall, ta det lugnt och kanske inte se så många matcher, försökte jag nu titta på så många landslag jag kunde för att få någon sorts indikation av vad som väntar i sommar
 

Etiketter: tomas hermansson

Ytterligare en bidragande faktor till att detta landslagsuppehåll kändes oerhört hett var att det var relativt många matcher mellan stora nationer. Jag fastnade framför allt för matchen mellan Spanien och Argentina. Jag har tidigare sett Argentina som en av mina favoriter till att ta hem hela VM i sommar men efter denna match får jag kanske omvärdera min åsikt.
 
Matchen slutade i rena tennissiffror, 6-1 till Spanien. Argentina spelade förvisso utan Lionel Messi men siffrorna är ändå häpnadsväckande. Spanien såg oförskämt effektiva och samkörda ut. Dessutom bjöd Diego Costa på ett riktig ”killer”-mål där han inte bryr sig om ifall det kommer smälla, bollen ska bara in. Spanien spelar numera lite rakare än man gjorde i EM 2016 samt under fiaskot i VM 2014 och då passar Costa in bättre deras spelmodell. Även Isco visade, med ett hattrick, att han blir att räkna med i sommar.
 
Trots Spaniens fina insats måste även en del av skulden till de stora siffrorna tillskrivas Argentina själva, som flertalet gånger uppträdde oerhört virrigt i sitt försvarsspel. Och det är där Argentinas akilleshäl finns, i försvarsspelet. Jag tror att i princip alla som följer fotboll någorlunda kan skriva under på att Argentina, om de får ihop det, har turneringens bästa offensiv.
 
Jag tror att Argentinas recept till framgång är att spela liknande det man gjorde i Brasilien för fyra år sedan, där alla matcher som vanns slutade med en uddamålsseger. Ta hem laget, spela tight, och lita på att den individuella briljans som finns där framme räcker. Att spela ett högre försvarsspel med de mittbackar som finns att tillgå, Otamendi, Funes-Mori, Fazio, Rojo, tror jag kommer straffa sig mot de bättre motstånden, som Spanien.
 
Detta öppnar upp möjligheten för Lionel Messi att verkligen visa att han är den bäste någonsin. Ska han ta ett VM-guld i karriären kan det var sista chansen i år. Ska Argentina ta sitt första VM-guld sedan Maradonas stora triumf 1986 måste Messi prestera. Skulle Messi göra sin karriär rättvisa och kröna den med ett VM-guld borde det inte längre finnas några tvivel vem som är störst någonsin. Dock kommer hela det Argentinska landslaget behöva höja sig rejält sett till insatsen mot Spanien, inte ens Messi är så bra att han kan rädda upp ett sådant bottennapp.
 
Min åsikt har i många år varit att Messi är den störste, dock är jag kanske färgad av att jag inte upplevt varken Maradona eller Pelé. Vid sidan om Sverige håller jag därför en tumme för att Messi och hans Argentina ska få putsa till silvret från VM i Brasilien och åka hem med ett guld. För om det finns någon spelare som på egen hand kan leda sitt lag till VM-titeln så är det Messi.
 
/Tomas Hermansson      

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln