The Special One

av tisdagskrönikörerna - John Ahlström och Einar Edvardsson

Förra veckan skrev vi om Jose Mourinhos framtid i Chelsea. Igår spelades en match där toppen mötte botten. Leicester mötte Chelsea. Vi frågade förra veckan om Chelseas kärlek till sin tränare är starkare än de uteblivna resultaten. Igår kväll slutade matchen 1-2 till Leicesters fördel. Chelsea håller sig kvar i botten och Leicester i toppen. 

Etiketter: tisdagskrönikören

Vad händer nu? Hade det varit en vanlig tränare hade ägaren sparkat sin tränare. Men Jose Mourinho är ingen vanlig tränare. Han är The Special One.

Vi minns när supportrar i Arsenal för några år sen krävde Arsene Wengers avgång, som för övrigt varit tränare för laget i över 19 år, efter några knackiga inledande omgångar i Premier League. Efter nästan halva säsongen ligger Chelsea 1p (!) från nedflyttning till Championship. Och man ser nästan inga Chelsea-fans som kräver sin tränares avgång. Är inte det märkligt? I första halvlek i gårdagens match kunde man t.o.m. höra fansen sjunga Mourinhos namn från läktaren. Det måste väl också vara rätt så märkligt? I en sport där, i alla fall på den här nivån, endast resultaten räknas känns det bara som en tidsfråga innan Abramovitj letar ny tränare åt sitt lag.

Igår lottades åttondelsfinalerna i Champions League och Chelsea får återigen spela mot Zlatans PSG. Chelsea har revansch att utkräva, förra året vann PSG när lagen möttes i CL. På pappret har båda lagen spelare av världsklass där matchen borde det bli jämn. Om Mourinho är kvar som tränare den 16 februari då lagen möts och ifall Chelsea lyckas ta sig vidare till kvartsfinal; Då finns möjligheten att laget vaknar till liv och blir lika livsfarliga som de var förra säsongen. Kan de gå och vinna hela CL? Varför inte? De har spelarna. De har tränaren. Det gäller att hitta lagkänslan. Det gäller att väcka björnen som sover.

Kanske har Mourinho fått sparken när du läser detta. Eller så får han en chans till. Och då kanske han står som vinnare av hela Champions League.

/John Ahlström och Einar Edvardsson

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln