Svenskarna kommer missa matchen

Av tisdagskrönikör - Tobias Dahlberg

Tänk om Sverige skulle skrälla sig till tre poäng mot Frankrike.

Tänk om Sverige i alla fall grejade en poäng.

Tänk om Sverige förlorar.

 

Etiketter: tisdagskrönikören

Ett av ovanstående scenarion kommer givetvis äga rum på Friends Arena på fredag. En VM-kval match mot Frankrike där Sverige kan, vid seger koppla ett rejält grepp om andraplatsen i gruppen som sedermera leder till Playoff. Vid seger tar vi till och med upp kampen om förstaplatsen i gruppen.
 
Hur som helst så står Sverige och Janne Andersson inför sin svåraste utmaning på många år. 1989 var glädjen enorm när Sverige för första gången tog sig till VM på tolv år. Det efter att ha vunnit kvalgruppen före England och Polen. Det var just under detta kval som Glenn Hysén brottade ner ett helt engelskt lag och belönades med sex getingar i Expressen.
 
Samma öde kan nu vänta Sverige, som inte varit i VM sedan 2006, det vill säga tolv år sedan när VM spelas i Ryssland 2018.
 
Sveriges nationalsport, som engagerar stora delar av vår befolkning. Och när landslaget spelar växer intresset än mer. Och nu, bara veckan före kvalmatchen kommer beskedet att förhandlingarna mellan Discovery, som sänder VM-kvalet, och Telia har strandat. Detta betyder att över en och en halv miljon svenskar nu riskerar att missa en av landslagets viktigaste matcher och definitivt Janne Anderssons viktigaste match som förbundskapten så här långt.
 
Telia skyller på att Discovery tar ut nya, alldeles för höga avgifter och Discovery skyller på att Telia gjort radikala prisjusteringar mot sina kunder som Discovery inte får ta del av. Förhandlingarna har pågått över ett halvår och den 8 juni gick avtalet ut.
 
Känns aningen märkligt att det evenemang som lockar störst intresse i vårt land nu inte längre kan inkludera hela befolkningen. Det räcker inte längre med att du måste köpa det rätta kanalpaketet, du måste nu också lusläsa distributörens villkor med de olika tv-bolagen. SKRÄMMANDE! 

/Tobias Dahlberg    

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln