50.000 kronor 2019, Wow !


Av - Bosse Petersson -
Jag var 10 år 1958 och var på plats när Sverige och Brasilien spelade om VM -guldet på Råsunda fotbollstadion i Solna. Där och då startade min kärlek till fotbollen. På den vägen är det!

Den 18e november ska ambassadörsnätverket ViLirare och vår vänförening ViLirare for Friends dela ut ett stipendium för andra gången i historien.
Premiäråret fick projektet "Fotboll för alla" i Linköping  ta emot 40.000 kronor och prisudelare var ViLirare ambassadörerna Therrse Sjögran och Anders Limpar. Stipendiet går till en förtjänt person, förening eller organisation och  stipendiejuryn utser vinnaren. Jag vill påstå att vi har landets vassaste jury, eller vad sägs om namnen. Glenn Strömberg, Lisa Ek, Bojan Djordjic, Hanna Marklund, Tomas Antonelius, Therese Sjögran, Pia Sundhage, Tommy Söderberg, Malin Swedberg och ordförande Rune Larsson Bandhagen, en legendarisk domare i svensk och internationell fotboll.
 

Jag är extremt stolt och glad över det ViLirare levererar under mottot - VI VILL GE TILLBAKA. Stipendiet, Fotbollskollot, ViLirare-dagen, ViLirare-laget, inspirationsföredrag m.m är aktiviter som vi tillsammans med våra ambassadörer genomför under en säsong. Jag grundade ViLirare 2014 tillsammans med Anders Limpar, Niklas Holmgren Tommy Söderberg och Thomas Lundmark och på mycket kort tid växte nätverket till flera hundra. En tydlig signal för oss att många fler tyckte som vi. Den goda kraften måste segra. Avsikten var ju att skapa en motreaktion till fotbollens mörka krafter. Händelsen 2014 i Helsingborg där en fotbollssupporter miste livet blev starten till vårt initiativ. 

Devisen "en god kraft svensk fotboll" har nu till dags dato samlat över 1.000 människor runt om i Sverige. Bland andra finns 12 guldbollvinnare, 6 diamantboll vinnare och 7 förbundskaptener i vårt ambassadörsnätverk.
Vi får dagligen bevis på uppskattning och det ger oss kraft och energi att gå vidare. Genom åren har vi besökt föreningar från Luleå till Helsingborg och genomfört olika typer av aktiviteter. Vi kan med stor stolthet uppvisa  positiva referenser från dessa event.

Vi jobbar hela tiden vidare med nyrekrytering och visionen är att inom snar framtid bli 4.000. Över 150 nya ambassadörer har tillkommit sedan årsskiftet och glädjande många tjejer. Hanna Marklund, Malin Diaz, Frida Östberg, Lisa Ek, Malin Swedberg, Therese Sjögran, Louise Schillgard, Annica Svensson, Irma Helin m.fl finns där men det kommer fler.

Under senare tid har vi intensifierat vårt sökande efter samarbetspartner som delar våra värderingar och som är villiga att bidra till att vi under kommande år kan stärka vår organisation.

Vår helt unika ställning som klubböverskridande organisation behövs mer än någonsin och bidrar till att på olika sätt främja goda relationer mellan klubbarnas supporters.

Alla vi i ambassadörsnätverket har en allsvensk bakgrund och vi vill visa genom handling, att viljan att vinna på fotbollsplanen går alldeles utmärkt att kombinera med stark vänskap utanför, oavsett klubbtillhörighet.
ViLirare är ett livs levande exempel på just detta.

Till min stora glädje ser jag att ViLirare växer för var dag.
För några veckor sedan fick jag ett mail med texten
-"tack, det är en ära att få vara med och bidra".
Med vänlig hälsning,

ja, det blev ytterligare en sån där energikick som signalerar krafttag att jobba vidare. En av våra största genom tiderna, Torbjörn Nilsson, hade författat mailet som ett tack för att han bjöds in till ViLirare. Jag skulle kunna ge många, många fler exempel på liknande energiinjektioner men det blir Tobbes ord som få symboliserar viljan från exen att ge tillbaka. Grymt!

ViLirare-familjen supportrar tre fotbollsprojekt, ett i Moldavien, ett i Zambia och ett i Stockholm, Stockholm Frame Fotboll.

För dig som vill veta mer om ViLirare-familjen så finns vi på www.vilirare.se

Från solstolen i grekiska favoritbyn
/Bosse Petersson

Jag var 10 år 1958 och var på plats när Sverige och Brasilien spelade om VM -guldet på Råsunda fotbollstadion i Solna. Där och då startade min kärlek till fotbollen. På den vägen är det!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln