Politik taktik

AV Mästaren - Bernt Ljung

Ett lag med 801.178 registrerade supportrar är en motståndare att ta på allvar. Supportrarna, som tidigare hejade på andra lag, är spridda över hela landet och är som folk är mest. Det är laget som sticker ut, som är annorlunda. De har på mycket kort tid blivit landets tredje största och har idag bara två motståndare som är större. Det har inte skett genom fusk, möjligtvis har man gjort sig skyldig till agitatorisk doping.

 

Detta är ett lag som man antingen tycker om, eller så finns det ingen chans i världen att man någonsin kommer att göra det. Många av deras motståndare föraktar dem öppet och högljutt så fort tillfälle ges. Detta, för svenskt vidkommande så ovanliga förhållningssätt applåderas av många helt vanliga intelligenta vuxna människor i vårat land.

Laget uppträder i blågula tröjor med klassiskt snitt och deras taktik är enkel, det handlar om att gå direkt på mål utan krusiduller. Man är specialister på detta eftersom man inte har tränat på något annat. De har på kort tid skördat stora framgångar eftersom motståndarna inte har förberett varelse anfall eller försvar. Man har, förblindad av sin egen höga svansföring och sin självpåtagna förträfflighet missat kraften i såväl laget som lagets supportrar. Denna brist på tolerans och förståelse inför andra människors uppfattning och tankar har nu bidragit till ett kontraproduktivt läge som gör att motståndarna dagligen kan räkna in nya supportrar.

Nedan några exempel hur en lirare skulle ha förhållit i de autentiska exempel vi sett:

Ingen fotbollspelare jag känner skulle gå på motståndarnas matcher, ställa sig på läktaren, vända ryggen mot spelet och stoppa fingrarna i öronen för att förödmjuka motståndaren och för att rikta strålkastarljuset från denne till sig själv.
Ingen fotbollspelare jag känner skulle någonsin, behandla motståndarna i ett nytt lag som paria.
Ingen fotbollspelare jag känner skulle i offentliga sammanhang bära egentillverkade t-shirts med ett fördömande och nedsättande budskap om motståndarna.
Ingen fotbollspelare jag känner skulle resa sig upp och gå om en motståndare sätter sig bredvid eller bara är i samma rum.
Ingen fotbollspelare jag känner lider av verbal beröringsskräck.

Vi är många som nu vill att våra heltidsanställda företrädare i Plenisalen omgående kliver ner från sina höga hästar och tar fighten mot denna växande jätte på ett värdigare sätt. Ett sätt som anstår en demokrat. Även om politik och fotboll inte är samma sak så hör de ihop. Därför några lirartips i all välmening till våra spelare:
 
Du ska respektera din motståndare oavsett bakgrund och historia.
Du ska vara förbered och påläst i striden mot din motståndare.
Du ska välja rätt taktik och dina argument ska vara slipade.
Du ska lyssna på dina motståndare för att kunna utnyttja eventuella svagheter.
Du ska inte ta billiga poäng genom att håna eller förtala din motståndare.
 
Lycka till!

/Mästaren

Etiketter: mästaren

Senaste krönikör

Arkiv

Etikettmoln