The Zhow must go on


Av - Jimmy Åkesson -
Norrköpingsson som uppskattar kombinationen skrivande, fotboll och kaffe. Coachar damfotboll, håller igång i division 6 och jobbar med kommunikation. Är svag för yttersidor, glidtacklingar och har alltid haft Sami Hyypiä som idol.En Instagram-bild och så gick Fotbollssverige i spinn och gav Zlatan Ibrahimovic ytterligare exponering och spridning. Sveriges störste herr-fotbollsspelare genom tiderna fortsätter att göra sig själv aktuell.
 

Etiketter: jimmy åkesson

Är det inte kalsonger eller parfymer så är det spelbolag och svindyra TV-apparater. Att en spelare bygger ett varumärke är ingenting att hänga upp sig på – det är snarare någonstans en logisk utveckling för företag att stoltsera med stora namn och kända personer.

Zlatan Ibrahimovic har alltid stuckit ut, aldrig varit rädd för att säga vad han tycker, tänker och känner. Från en lila Lamborghini och drömmen om att spela med Ronaldo till att fejk-öppna en dörr till ett fotbollsmästerskap och ett landslag han redan lämnat. Visst sågs han där på arenorna i Rysslands-VM förra sommaren men i ett helt annat sammanhang än att spela fotboll.

Han återvände till Premier League efter att själv har komponerat en historia om en knäskada ingen riktigt visste allvaret i. Han jämförde sig med lejon. Han grattade ”Zweden” till playoff-segern mot Italien. Han rasist-anklagade Janne Andersson och slaktade en hel fotbollsliga när berättade att han skulle lämna USA och MLS.

Han hittar alltid sätt som gör att alla pratar om honom. När han är skadad, när han är frisk, när han gör något bra, när han gör något dåligt, när han tackat nej till landslaget eller när han sitter på ett utgående kontrakt.

Mino Raiola har såklart hjälpt till en hel del i det här maskineriet som tagit duon till världsklubbar i modestäder på olika kontinenter. Att Zlatan kräver 60 miljoner för sex månader när italienska klubbar sållar sig till intressenterna innebär inte att han är värd det, men det är pengar han har råd att vara utan. Om någon nu väljer att betala så har han ett halvår till i rampljuset och kan dessutom påpeka att han är värd den där summan och att han trots allt fortfarande är. Ja, aktuell.

Så hur ruskar man om de svenska mediehusen en tråkig tisdag i november? Tja, Zlatan gjorde det genom att slänga upp en bild på en Hammarbytröja med Ibrahimovic på ryggen och pekade om zlatanibrahimovic.se till Hammarby P00-04-lag. Är det ett PR-trick? Ska Zlatan till Bajen? Det är inte första gången (och antagligen inte sista) han med så pass små medel köper sig exponering. Att LA Galaxys ägare AEG också äger en del i Hammarby fotboll och därigenom också har ett eventuellt samarbete är kanske mer logiskt men inte alls lika roligt att spekulera i. Då känns det mer spännande att gå igenom vilka han följer på Instagram och se att Hammarby är en av dem tillsammans med partners och tidigare klubbar han representerat.

Det har gnällts en del, om att media ”går på” det här igen, att vi har sett det förut och att det är tröttsamt att Zlatan använder sina plattformar för att skapa intresse för att sedan avslöja att andemeningen var någon helt annan.

Äh, jag säger kör. Han använder inte ”människors genuina intresse och kärlek för fotbollen genom att lura oss” – det är som att säga att ingen någonsin ska köpa en produkt som någon annan gjort reklam för. Pumpa på mer, tänj gränserna på vad som kan göras och hitta nya sätt att underhålla människor som vill se mer av Zlatan Ibrahimovic. Det kommer alltid att reta människor oavsett vad han gör eller inte gör.

Ta det för vad det är och ta det för guds skull inte så otroligt seriöst.

Inte för att det för den sakens skull kommer en tid när han inte syns eller hörs – men det kommer en tid då det bara handlar om saker som inte har med fotboll att göra. Så till dess: Häng med i föreställningen. Jag väntar bara på vad han och hans gäng kommer göra här näst. Och vet ni? Det ska bli otroligt roligt att följa både rapporteringen och spekulationerna. Men framförallt reaktionerna och gnället.

The Zhow must go on.

/ Jimmy Åkesson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln