Allt att vinna

Av frdagskrönikör - Marcus Lindén

Ikväll går Sverige in i inte bara VM-kvalets svåraste match. Det går att argumentera för att det är Europas svåraste match. EM-tvåan Frankrike står för motståndet och jag hoppas Janne Andersson ser möjligheter istället för rädsla.
 

Etiketter: fredagskrönikören

När vi packade ihop efter senaste landslagssamlingen fanns mycket att glädjas åt. Dubbla vinster, totalt sju poäng på tre möjliga och klara tendenser till ett långsiktigt grundspel hade visats upp. Sju poäng är en bra poängsiffra och jag tror denna Frankrike-match ligger utmärkt i tiden.

Absolut, en mer matchtränad Albin Eldal hade varit på sin plats och Lustig ser ut att missa matchen. Men i övrigt är vi så gott som skadefria. Vi tog oss igenom matcherna med poäng- och vinstkrav. Att inte behöva sitta i förarstolen denna gång gynnar oss. Efter samlingen väntar ett gäng månaders utvärdering av inledningen och tid att se var spelarnas säsonger tar vägen.

Det ryktas om att Augustinsson och Jakob Johansson tar plats i startelvan. Helt rätt enligt mig. Två formstarka spelare med nyckelroller i deras klubblag. Det kan låta naivt att "testa runt" mot ett av världens bästa lag. Men jag kommer aldrig klandra Janne om detta inte går hem. Han håller på att lägga pusselbitarna för sitt landslag. Han har varit tydlig med att det som presterats i den blågula tröjan under hans ledning är det avgörande. Vill han se förändringar som vi även kan bygga vidare på är jag för det. Vi har inte det urvalet att våra spelare håller toppkvalitet. En toppspelare kan du inkludera på alla sätt. Här gäller det för Janne att finna sina spelare till hans landslag.

Trots någonting som liknar ett 4-4-2, lär det bli ett centrerat Sverige. Inte den högsta pressen. Stort ansvar hos vårt starka mittlås. Ett ganska djupt sittande mittfält - den största anledningen till varför Johansson tar platsen. Och Ola Toivonen som är kapabel att droppa ner för att hjälpa innermittfältet. Fartfyllda kanter med hårt slit från Guidetti lär vara modellen i anfallsspelet.

Se möjligheterna, Janne. Bygg för framtiden och för dagen. Hur långt det räcker återstår att se, men jag tror på goda möjligheter till en respektabel insats.

/Marcus Lindén

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln