Provocera mera

av mästaren - bernt ljung

Att inte de journalister som så intensivt försöker göra hönor av de falska fjädrar som finns i omlopp om spelare hit och dit tröttnar på sig själva och detta dravel är svårbegripligt. I Zlatans fall slår tramset alla tiders rekord eftersom det står att läsa om nya klubbar inte bara varje dag, utan ibland även varje timme. Det är PSG hit och dit, och sen ska han till Milan och 
sen till Spanien och däremellan också hinna med en sväng till England och PL. 
 

Etiketter: mästaren

Denna TV-shops journalistisk kan inte vara riktad till de intresserade för i så fall är nivån en skymf mot dem som gillar sporten och vill läsa om den. Självklart behöver ju tidningarna hela tiden något att skriva om i klickjournalistikens tidevarv, och att hinna med några längre texter blir då givetvis svårt. Men det borde vara fullt möjligt att höja nivån bara man lyfter blicken och tänker till, eller i alla fall tänker annorlunda. Mitt tips är att göra som de politiska murvlarna gör, provocera. Det finns massor av intressanta svar bara du ställer de rätta frågorna. Har du god kunskap i ämnet och bra på fötterna, så är det bara att köra igång. Om vi stannar i Sverige och allsvenskan så finns där tillräckligt med spelare och tränare för att varje dag året runt skicka på någon en, eller ett par provokativa frågor som kan ge oväntade och läsvärda svar. 
Jag är verkligen ingen expert på detta men kanske kunde man tänka sig frågor liknande de här... 

Till tränare tex: 

Det påstås nu från flera olika håll att det är de äldre spelarna som tar ut laget och även bestämmer hur ni ska spela. Vet styrelsen om detta och vad säger du till supportrarna?

Under förra säsongen sa matchstatistiken att ju mindre bollinnehav ditt lag hade, ju fler poäng samlade ni. Jag skulle låsa in bollnätet för att bli ännu bättre utan boll. Hur gör du?

Dina backspelare är de mest varningsbelastade i serien. Enligt mig, så beror det på att de är för långsamma och dessutom spelar på fel positioner. Hur ska du som ansvarig förändra det?

Ni hängde kvar i år igen tack vare era fasta situationer där långa inkast är er specialitet. När ska ni bli bättre på att spela fotboll?

Till spelare tex:

Du har en uttalad ambition att vilja ersätta Andreas Isaksson och förra säsongen var du 

strålande på linjen men hade stora problem i spelet med fötterna. Hur ska du lösa det?

Du har en god funktionell teknik men spelar ofta med små marginaler vilket innebär många plötsliga bolltapp och jobbiga omställningar för ditt lag. Varför riskerar du så mycket?

Du spelar centralt på mittfältet i en inte alltför defensiv roll men du är aldrig inblandad i några avslut. Förklara detta för mig? 

Du är forward och lagets längsta spelare men gör i snitt bara ett nickmål varannan säsong. 

Hur är det möjligt?

Etc etc…

Briljanta insatser hittills av MFF i CL kvalet. Men något måste vara fel på upplägget när laget måste strida i åtta matcher innan dörren till gruppspelet öppnas. Kommer Sverige aldrig förbi Luxemburg och Färöarna i rankingen?

/Mästaren

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln