Attraktiva Allsvenskan

Av Supportern - Leonard Jägerskiöld Nilsson

I takt med att Allsvenskan utarmas och våra största stjärnor försvinner fylls också ligan på med värvningar både inifrån och utifrån. Trots att mästarna från Malmö har brandskattats rejält med förluster i form av Emil Forsberg (RB Leipzig), Magnus Eriksson (Guizhou Renhe) och nu senast Isaac Kiese Thelin (Bordeaux) har klubben imponerat med deras ersättare. 

Så sent som igår bekräftades värvningen av Magnus Wolff Eikrem från Cardiff. En norsk spelfördelare som var tänkt att vara spindeln i den walesiska klubbens offensiva nät i Premier League i fjol. Bland andra värvningar märks den aviga yttern Tobias Sana som återvänt till Sverige från Ajax och den norska landslagsmittfältaren Jo Inge Berget som även han anslutit från Cardiff likt sin landsman. Nu lär de ljusblå skåningarna få förtvivlat svårt att försvara sin titel ändå men det hindrar inte det faktum att MFF har lyckats locka till sig spelare av internationell kaliber. Och så har det varit på flera håll i Allsvenskan.

Även AIK har länsats av den europeiska eliten som om de vore en loppmarknad besökt av närsynta pensionärer. Solnaklubben har fått se Celso Borges (Deportivo La Coruña) och Alexander Milosevic (Besiktas) lämna men har framförallt svarat i och med värvningen av den tidigare nigerianske landslagsmannen Dickson Etuhu. Etuhu, med förflutet i Fulham, Blackburn, Sunderland och Manchester City imponerar med en meritlista som bland annat innefattar Fulhams andraplats i Europa League 2010. På andra håll i landet har IFK Göteborg presenterat Sebastian Eriksson återkommen från Cagliari och Kalmar FF har stolt visat upp hemmasonen Rasmus Elm. Den senare är förstås den värvning som smäller högst på pappret. Men vad är Rasmus Elm för spelare idag och hur mycket kommer han ens att spela?

Problematiken med Elm är egentligen densamma som för alla ovanstående värvningar. Med allsvenska mått mätt är de suveränt bra men alla kommer från varsin tung period. Rasmus Elm har drabbats hårt av sin magåkomma och inte gjort en match i CSKA Moskva på evigheter. Sebastian Erikssons speltid i Cagliari var mer sällsynt än Mikael Lustigs språngnickar och Dickson Etuhu har genomlidit ett skadehelvete och flertalet bänkningar sedan Europa League-äventyret 2010. Malmös norska dubbelnamnsduo Magnus Wolff Eikrem och Jo Inge Berget misslyckades å det grövsta i omtalade Cardiff medan Tobias Sana vägde för lätt för den papperstunna holländska ligan. Ändå är dessa värvningar imponerande och Allsvenskan har gett dem alla en chans att starta om. De hade kunnat välja de lägre divisionerna i det engelska seriesystemet, danska ligan eller azerbajdzjanska pengar men valde ändå till slut Allsvenskan. Det, om något, tackar vi för.

/Supportern

Etiketter: supportern

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln