Gothia cup


Av - Thorbjörn Friberg -
Jag heter Thorbjörn Friberg och ansvarar för Långared BoIS E Lag, ett lag för funktionshindrade. Jag är en riktig fotbollsälskare framför allt IFK Göteborg.
Andra intressen är familjen, handboll och amerikanska muskelbilar.

När vi, Långared BoIS E-lag, skulle ställa upp i Gothia Cup 2018 för första gången, var alla spelarna mycket förväntansfulla och nervösa och vi försökte på alla sätt att tagga ner dem.
 

Etiketter: thorbjörn friberg

Vi spelade om "Kim Källströms Trophy" som ingick i Gothia cup.
När vi äntligen var på plats på Priorotet/Serneke arena i Göteborg, var alla spelarna samlade men nervösa. Nervositeten släppte efter invigning och premiärmatchen, som vi spelade mot ett lag från Tyskland. Vi vann matchen med 3-0 och jag fick nypa mig i armen för att tro att det var sant.

Sedan gick allt som på räls, vi gick från klarhet till klarhet som landade i att vi gick till final.

Söndagens final mot Karlstad spelades på Hedens centercourt där det var fullsatt på läktaren. Matchen var mycket jämn till en början. När Karlstad gjorde 1-0 kom nerverna in i vårt lag och vi rasade ihop helt och fick stryk med 3-0.

Det var deppigt och många tårar fälldes. Jag sa då till spelarna att det var jättebra av ett lag från Långared att komma tvåa i en av världens största turneringar, och att vi spelar fotboll framför allt för att det är kul och inte för att det viktigast är att vinna.

Orkar ni läsa mer om Gothia cup 2019, så skriver jag det i nästa veckas krönika.

Ha d gött
Och var rädda om varandra

/Thorbjörn Friberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln