Det stora guldstridsdramat


Av - Joakim Forsell -
Nybakad journalist som under hösten kombinerar praktik på Offside med krönikering och timtals av fotbollstittande. Självutnämnd expert på dansk fotboll med ett hjärta som brinner för att fotbollen, och världen, borde bli mer jämlik och snäll.

Den herrallsvenskan avslutningen ser ut att gå mot en AIK-defilering. Det ska oerhört mycket till för att något lag (IFK Norrköping) ska kunna hota och förhindra Gnaget från att bli mästare. Därför skriver vi av Allsvenskan 2018, gratulerar AIK till guldet och riktar blicken mot en av de mest intressanta toppstriderna på länge.
 

Etiketter: joakim forsell

På måndag kväll möts FC Rosengård och Piteå på Malmö IP. Det är den näst sista omgången och skulle gästerna avgå med de tre poängen får de lov att fira sitt första svenska mästerskap i Sveriges tredje stad. Om Rosengård vinner står båda lagen på 45 poäng inför slutomgången nästa helg. Och för att göra guldstriden ännu mer spännande kan vi väl kasta in ett lag till.
 
Kopparbergs/Göteborg hade inga problem att ta full pott när man i lördags besökte Kristianstad. 5-1 till västkustlaget som inför slutomgången står på 44 pinnar.
 
Vi sammanfattar lite kort: Piteå leder serien på 45 poäng, har två matcher kvar och möter FC Rosengård på måndag. Kopparbergs/Göteborg ligger tvåa med 44 poäng, men har bara en match kvar. FC Rosengård ligger trea med 42 poäng, har två matcher kvar och möter Piteå på måndag.
 
Ni förstår, det kommer bli oerhört spännande i kväll. Som om det inte vore nog ska vi kasta in en ingrediens till. FC Rosengård har överlägsen målskillnad gentemot de två andra lagen. Det innebär att de vid seger mot Piteå går upp i topp och har allt i egna händer. I säsongens sista match ställs de mot…Kopparbergs/Göteborg. Samtidigt möter Piteå Växjö på hemmaplan.
 
För spänningen och den breda publikens skull kan vi alltså hoppas på en slutomgång där två lag står på 45 poäng, ett lag på 44 och där två av lagen möter varandra.
 
I bottenstriden ligger fyra lag inom räckhåll för att flyttas ned tillsammans med redan klara seriejumbon, IFK Kalmar. Djurgården (har en match tillgodo), Hammarby, Vittsjö och Limhamn ligger just nu inom tre poäng. Vilka som möts i sista omgången?
 
Limhamn Bunkeflo - Djurgården
Hammarby - Vittsjö.
 
Den som satte ihop spelschemat till Damallsvenskan 2018 är en hjälte och nu är det bara bänka sig i soffan, slå på SVT och följa kvällens drama.
 
Mycket nöje,
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln