Make us dream
Dokumentären ”Amy” släpptes 2015 och tog världen med storm. En helt fantastisk, om än tragisk, berättelse om sångerskan Amy Winehouse fångade tittarna. En naken historia om en av vår tids främsta artister. Fem år tidigare hade samma producenter släppt ”Senna”. En skildring av Ayrton Sennas fantastiska Formel 1-karriär fram till hans död 1994.
När producenterna bakom de två succéerna nu kastat sig in i fotbollsindustrin och gjort en dokumentär om Steven Gerrard var åtminstone mina förväntningar höga. Steven Gerrard är den fotbollsspelare som betytt allra mest för mitt fotbollsintresse. Han är den som skänkt mig mest glädje genom tv-rutan och han har dessutom alltid verkat lugn och tillbakadragen. Äntligen skulle vi få höra hans historia, på riktigt.
Jag är övertygad om att de flesta som ser ”Make us dream” kommer tycka om den. Den är fint berättat med mängder av matchbilder och anekdoter från Steven Gerrards familj och gamla medspelare. Men för mig kändes det lite tråkigt, lite spretigt
Redan 2006 släpptes hans första självbiografi och den slukade jag med detsamma. Att saker därifrån återkommer är oundvikligt, men jag hade hoppats på en ännu öppnare Gerrard. Han öppnar försiktigt upp om depressionen som drabbade honom efter Champions League-segern 2005 och all spekulation om en flytt, men den diskussionen släcks lika snabbt.
Istället blir det ett potpurri över Gerrards bedrifter på planen, hans betydelse för Liverpool och det kan säkert locka nya tittare att förstå vem han är, hur han fungerar. Men för oss som följt hans karriär från start är det inte mycket nytt som dyker upp. Tänk om en stor spelare öppnat upp ordentligt kring pressen som omgärdar dem. Läget fanns, men möjligheten missades.
Jag försökte se dokumentären med tanken att jag inte visste vem han var och det slutade i en mängd frågor. Vad hände på Hillsborough? Vad är Champions League? Vad slutade den där matchen mot Olympiakos? Hur mår han idag?
Jag har all förståelse för att det är omöjligt att porträttera en person och tillfredsställa alla potentiella tittare. I just det här fallet hade åtminstone jag föredragit att man vinklade den lite mer åt något håll. Steven Gerrard - människan, eller Steven Gerrard - fotbollsspelaren.
Nästa gång jag ser den ska jag försöka som supporter. Jag tror det blir lättare så. Steven Gerrard är trots allt världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Någonting måste det finnas där.
/Joakim Forsell
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Maria Degerlund » Fantastiskt att äntligen få titta på fotboll igen! : ”Min man hade för vana att alltid sms:a och fixa datum med sina gamla vänner inkl..”
-
Vera » SEXTON DRÖMMAR OM EN FINALKVÄLL I MADRID: ”Mitt 20-åriga äktenskap välsignat med fyra barn var på väg att gå sönder efterso..”
-
Tessa » Lycka är när tiden inte existerar: ”om du har problem i ditt äktenskapshem och vill ha en snabb lösning råder jag di..”
-
Ruben » Fantastiskt att äntligen få titta på fotboll igen! : ”Ruben Eva Jag och mitt ex gjorde slut för 5 månader sedan och jag var redan gr..”
-
Eline » Känns fint med seriespel igen: ”Mitt 20-åriga äktenskap välsignat med fyra barn var på väg att bryta upp efterso..”
Bloggarkiv
- ► 2020 (130)
- ► 2019 (213)
- ► 2018 (196)
- ► 2017 (239)
- ► 2016 (261)
- ► 2015 (260)
- ► 2014 (101)
Länkar
Etikettmoln
sladjan osmanagic curt einarsson bosse petersson rasmus boman thorbjörn friberg nicklas jönsson christian stolpe nils montan-lund viking peterson söndagskrönikören rickard johansson journalisten helgkrönikören robin gustavsson johan videll gästkrönikör tomas hermansson mästaren gästkrönikören marcus lindén tisdagskrönikören onsdagskrönikören fredrik finnebråth jimmy åkesson torsdagskrönikören måndagskrönikören fredagskrönikören joakim forsell tränaren supportern spelaren ronald åman helgkrönikör makoto asahara lördagskrönikören nörden henrik strömblad daniel collin samuel abrahamsson lisa ek gunnar persson daniel souza poddrepris rune larsson ingela armbro björn bettner