Kom igen, ge oss en repris

Av - Joakim Forsell -

- November 2015. En dimmig pub i centrala Köpenhamn. Zlatans frispark. Euforin.
- November 2017. En dimmig pub i centrala Köpenhamn. Forsbergs frispark. Euforin.

 

Etiketter: joakim forsell

Efter lördagens övertygande överkörning av Luxemburg tyder det mesta på en Play Offplats för det svenska landslaget. Frankrike ska tappa poäng mot Vitryssland för att direktplatsen ska vara aktuell. Holland ska besegra Sverige med sju för att det inte ska bli ett extra, härligt dubbelmöte i november.

Kvalmatcherna mot Danmark 2015 var någonting speciellt. Ett direkt avgörande skandinaviskt derby om en plats i EM. Två kanonmatcher och ett alldeles speciellt ögonblick som renderade i ett minne jag aldrig kommer glömma.

Jag fick ett telefonsamtal när matchklockan stod på 73 minuter. Snabbt tog jag mig ut till den dimmiga pubens entré och svarade. Vid ingången fanns en liten, liten tv. Med telefonen i örat såg jag på den lilla, lilla skärmen Sverige få frispark. Zlatan lade bollen till rätta, tog en kort ansats och placerade in 2-0. EM-biljetten och sommarsemestern säkrad. Euforin. Att min finaste, men inte särskilt fotbollsintresserade, vän fick ett primalskrik genom telefonröret, rakt i örat går att leva med.

Det danska landslaget har blivit stabilare än för två år sedan. Christian Eriksen har växt till en jätte. Där det för två år sedan fanns brister ser vi nu stjärnor komma fram. 2015 pratades det om ett oerhört talangfullt landslag. Talangerna blommar ut, men jag är övertygad om att de är rädda för att möta Sverige igen. Vi har ett mentalt övertag och därför vore en repris på sin plats.

I somras gick vi miste om ett Øresundsderby när Malmö FF åkte ut mot Vardar i Champions League-kvalet. Om fotbollsgudarna ordnar ett dubbelmöte på Friends Arena och Parken kan vi ändå få uppleva den elektriska stämningen som vi skulle fått där.

Först ska holländarna klaras av. Dick Advookats gäng måste vinna med minst sju mål vilket innebär att de kommer satsa allt framåt. I luckorna bakåt borde svenskarna kunna skapa åtminstone ett par farliga målchanser. Med en stekhet Berg i truppen tror jag på vinst. Först tar vi Amsterdam, sedan tar vi, förhoppningsvis, Köpenhamn!

/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln