Claesson ger Krasnodar hopp

Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. Valencia startade den första åttondelsfinalen i ett rasande tempo och radade upp chanser i inledningen. Efter en tidig ledning lyckades man också trycka in 2–0 efter bara 25 minuters spel, och när Krasnodars målvakt Safonov tvingades till en jätteräddning för att undvika tremålsunderläge – ja då undrade man var detta skulle sluta.
 

Etiketter: robin gustavsson

Men det stannade vid 2–0 i paus, och i den andra var det ett nytt Krasnodar som äntrade planen. Viktor Claesson, som hade fått inleda som central forward och bara fått löpa och åter löpa, flyttades efter en kort stund ut till sin favoritposition till vänster i tremanna-anfallet när ryssarnas tränare Musayev stuvade om i laget. Ett lyckodrag skulle det visa sig.

Valencia sjönk tillbaka en aning i planen, till synes nöjda med resultatet de skaffat sig i inledningen. Men Krasnodar tog sig steg för steg framåt i banan och började skapa lite lägen. Mitt i den andra halvleken kom också målet, och vem tror ni gjorde det?

Jo då, visst var det Viktor Claesson som stod för reduceringen som ger ett klart godkänt resultat att ta med sig till returen i Ryssland. Fint var det också. Ett behärskat mottag med bröstet följdes upp av att ta med sig bollen in i straffområdet, hålla undan försvararen och placera in bollen vid Valencia-keepern Netos första stolpe.

Den gamle Elfsborgsspelaren stod sedan för flera bra saker under den senare delen av matchen, och det syntes tydligt att han kom betydligt mer till sin rätt från en kant än att spela i nummer 9-positionen.

Även Krasnodars andra svensk, Kristoffer Olsson stod för en väl genomförd insats. Med snabbhet såväl i fötterna som i huvudet var ”Koffe” inblandad i en hel del när bortalaget hade bollen, och det bjöds på en hel del fina passningar och instick. Trots sin korta period i laget verkar han funnit sin plats direkt och det såg ut mer ut som att han spelat i laget i två år snarare än två månader. Det vittnar väl om att det är en oerhört smart spelare vi har att göra med. Något som landslaget säkerligen kan dra nytta av i många år.

Detsamma gäller såklart Claesson, som återigen är tongivande för sitt Krasnodar och som ständigt levererar med både poäng och kreativa insatser. Nu gäller det att göra en ännu bättre match på hemmaplan. Tar man sig vidare mot ett så skickligt lag som Valencia, ja då kan man nog störa vilket lag som helst i den här turneringen. Det blir en spännande retur att följa.

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln