om STIFTELSEN

Stiftelsen ViLirare

Stiftelsen instiftades den 4 december 2019, som en utveckling av tidigare organisationsform då ViLirare grundades 10 juli 2014, och har fortsatt som särskild målsättning att stödja ViLirare-stipendiet: Ett stipendium som tilldelas person, förening eller organisation som på ett avgörande sätt bidrar till att utveckla sporten fotboll, såväl sportsligt som
humanitärt och kulturellt.

Stiftelsen ska vara verksam över hela landet och vara partipolitiskt samt religiöst obunden och motverka all form av diskriminering.

Stiftelsens verksamhet ska finansieras med medel som erhålls genom aktiviteter, gåvor, bidrag eller på annat sätt. Dessa medel, sedan uppkomna kostnader täckts, används för stiftelsens ändamål.

Stiftelsen ska stå under tillsyn av Länsstyrelsen i Stockholm enligt reglerna i stiftelselagen.

Stiftelsens styrelse ansvarar för löpande verksamhet och förvaltning och ska bestå av minst fem och högst elva ledamöter samt en revisor.

Presentation av Styrelsen i Stiftelsen ViLirare och vår revisor.

GÖRAN ANGESTEN född 1949, revisor
Med bakgrund som vd i företagen Strålfors, Korsnäs, Beijer-Alma och Rocca Industries.

Debuterade som 14-åring i bandyns högsta serie. SM guld med Sirius bandy 1968, spel också  i  Hammarby och mångfaldig landslagsspelare. Varit ordf i Sirius bandy, ledamot i föreningen Svensk Elitbandy.
Idag hjälper Göran till att utbilda framtidens bandyspelare i IK Sirius bandylekskola!!!! 

TOMAS ANTONELIUS född 1973, ledamot
Jobbar hos NIKE som Team Business Sr Director, Europe och sitter också i styrelsen för Nike Sweden AB.

Spelade elitfotboll i tre länder. AIK och BP i Sverige, FCK Köpenhamn i Danmark och två säsonger i Coventry City, England.  Det blev SM guld och två cup-guld med AIK och Tomas blev dansk cup- och ligamästare med FCK. 8 A landskamper för Sverige och Tomas deltog i EM 2000 och VM 2002.

MATS HÖRNELL född 1963, ledamot
Driver egna företaget HBNB Consulting AB. Bakgrund från bl.a. Nordic CEO för McDonald´s och VD för Waynes Coffee.

Aktiv fotbollskarriär som spelare i 25 år på yttersta breddnivå i Älgarås SK, IFK Mariestad, Enskede IK, Johanneshov SK samt Sälen/Sörsjön/Lima IF. Numera aktiv tränare för IFK Mariefreds Herr A-lag samt vice Ordförande i huvudstyrelsen för IFK Mariefred.

THOMAS KANESTAD född 1969, ledamot
Generalsekteterare för "En Frisk Generation" sedan våren 2023, tidigare VD i Stensåkra Chark sedan 2019, tidigare 25 år inom ICA i diverse roller.

Spelat fotboll i Adolfsbergs IK till junioråldern samt aktiv som ungdomsdomare. Fotbollsansvarig i Runby IF 2005-2008 och tränare för F94/P98.
Tidigare ordförande i ViLirare for Friends.

THOMAS LUNDMARK född 1963, ledamot
Medgrundare till ViLirare.

Äger och driver egna företaget Feel it BETTER.
Har lång yrkeserfarenhet i ledande positioner inom IT, som vd, försäljningsdirektör och konsult.

Thomas spelade 13 säsonger på elitnivå bl.a för AIK och Djurgården där han också blev utsedd till lagkapten i respektive klubb, en helt unik händelse. Det blev också spel i OS-landslaget för Sverige.

BOSSE PETERSSON född 1946, ordförande
Grundade ViLirare 2014.

Född i Kalmar men uppväxt i Gubbängen, en av Stockholms södra förorter. Fotbollsfostrad i Djurgården och senare allsvensk spelare i AIK. Tränare på högsta nivå i Sverige, Norge och Grekland och har coachat runt 1000 seniormatcher med 10 sereiesegrar som resultat, allt under en 40-årig karriär i yrket. Expertkommentator i TV mellan åren 2003-2018.

ÅSA PETERSSON född 1973, ledamot
Anställd på Swedbank sedan 2000 och arbetat inom marknadsföring, kommunikation och sponsring. Numera  inom sektorn Channel Management med verksamhetsutveckling och projektledning.

Spelat handboll  i AIK och Spårvägen. Aktiv ledarroll i både Spånga Fotboll och Spånga Handboll bl.a som initiativtagare till ungdomshandbollsturneringen Västerortscupen.

HÅKAN SANDBERG född 1958, ledamot
Äger och driver egna företaget IFL, International Football Law. 17 års anställning hos advokatfirman MAQS som sakkunnig inom idrottsjurudik och med specialområde fotboll.

Håkan vann som spelare UEFA cupen 1982 och tog tre SM guld med IFK Göteborg. Utlandsproffs i grekiska AEK Aten och Olympiacos. 13 A-landskamper för Sverige. Som yrkestränare har Håkan jobbat i tre länder, Sverige (IF Elfsborg), Norge (Tromsö, Fredrikstad) samt på Cypern (Paralimni).
Från 2019 är Håkan generalsekreterare i Svenska Tränarföreningen.

Fair Play   Respekt för varandra   Älska vår sport


Grunden i ViLirares verksamhet är det unika nätverket med nästan 700 ambassadörer (spelare, ledare och domare), alla med allsvensk bakgrund. Med vår erfarenhet och kompetens, vill vi ge tillbaka till fotbollen. "Vänskap över klubbgränser"
Läs mer om våra ambassadörer >

ViLirare verkar för goda värderingar genom aktiviteter som inspirationsevent, ViLirare-dagar, årligt Fotbollskollo för 12-13-åringar med Holmgren Cup samt olika aktiviteter för våra ambassadörer som understryker värdet av vänskap över klubbgränser. 
Läs mer om våra aktiviteter >

Har du frågor eller vill boka ett event, föreläsning etc, varmt välkommen att kontakta oss så syr vi ihop en bra lösning till er.
Kontakta oss info@vilirare.se