Med Pontus mot Moskva

Av - Joakim Forsell -

Efter det säkrade VM-avancemanget har diskussionen gått åt precis det hållet vi kunde förvänta oss. Zlatans vara eller icke-vara. Vill du ha min åsikt?
 

Etiketter: joakim forsell

Vill han spela så ska han spela.
Punkt. Det räcker så. Vi kommer få nog av den diskussionen ändå.
 
En diskussion som däremot är intressant och som borde lyftas mer är den kring Slaktarn från Kungälv.
 
Bortglömd (nåja..) i landet där mästerskapet spelas nästa sommar levererar Pontus Wernbloom vecka efter vecka. Är det inte honom vi först och främst ska få att tänka om?
 
Pontus Wernbloom har hunnit fylla 31 och har på senare tid bytt ut sin defensiva innermittfältsposition till att bli målskytt som central anfallare. I de senaste två matcherna har göteborgaren målat vid tre tillfällen.
 
Att ha en spelare som kan täcka upp flera positioner kan vara helt avgörande. Pontus Wernbloom fungerar, enligt mitt hobbymässiga sätt att se det, perfekt både i en matchbild där Sverige förväntas styra spelet och i det omvända. Han kan gå in i sin karaktäristiska städroll som mittfältslibero men också som anfallsalternativ till Berg och Toivonen. Och till Zlatan om Zlatan vill. Ni minns väl de dubbla Wernbloom-målen mot Ungern i EM-kvalet 2010.
 
Dessutom finns en evig skadeosäkerhet kring Albin Ekdahl. Pontus Wernbloom besitter kanske inte lika mycket fotbollsintelligens som Ekdahl, men det finns andra som gör. I Wernbloom får vi en spelare som aldrig ger mindre än 100%.
 
Om kvällstidningarna ska bygga vidare på sina traditioner föreslår jag att det trycks upp knappar och startas kampanjer för Wernbloom. Locka honom med ett Playstation och NHL 18. Pontus ska till VM.
 
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln