Arsenals kris blir allt djupare


Av - Tomas Hermansson -
Fotbollsspelande student från Stockholmsområdet som spelar för Aspudden/Tellus i division 2. En allätande fotbollstittare där det mesta slinker ner. Refererar barndomsminnen till mästerskapsår samt älskar brunkare och fula mål.

Smärta. Det finns inget ord som bättre beskriver hur det är att sitta hemma i soffan och titta på Arsenals matcher just nu. När man inser att Arsenals senaste vinst kom uppe i de jämtländska skogarna borta mot Östersund för snart tre veckor sedan, då förstår man att det är något som inte står rätt till. Eller förlåt mig, något? Ingenting står rätt till just nu.
 

Etiketter: tomas hermansson

Jag har tidigare skrivit om min åsikt angående Arsené Wengers framtid i Arsenal. Att han borde lämna för klubbens, och inte minst sitt eget, bästa. Jag skrev också då, i början av januari, att Wenger borde lämna för att inte solka ner sitt rykte alltför mycket men att det kanske redan var försent. Och ja, nu är det nog det, försent. Åtminstone för mig.
 
Arsenals bortafölje i söndagens match mot Brighton var tydliga. Wenger måste bort. Troligtvis är det enda sättet att få bort Wenger, om han inte avgår självmant, att fansen tydligt visar sitt missnöje. Missnöje, som borde riktas mot både Wenger och klubbledningen. Någonstans behövs en förändring.
 
Och det är inte bara Wenger som under de senaste matcherna har visat sig från sin sämsta sida. Petr Cech, som haft en nedåtgående karriärskurva ända sedan Thibaut Curtois tog över mellan stolparna i Chelsea, står för det ena tveksamma ingripandet efter det andra. Han rör sig som ”överkokt spaghetti”, som Ola Andersson träffsäkert analyserade den hjälmbeprydde tjeckens insats i helgen.
 
Eller Héctor Bellerín som den senaste säsongen mest sett ut som en friidrottare med två nummer för stora fotbollsskor på fötterna. Om Barcelona tidigare visat intresse för honom, som det ofta ryktats om, tror jag att det svalnat betänkligt senaste året.
 
Dessutom innehar Arsenal en dysfunktionell backlinje som, förutom att bli uppäten av Ken Sema på Emirates Stadium, även står för enkla misstag match efter match. Därtill anser jag att den enda som faktiskt innehar någon sorts förmåga att få igång Arsenals offensiv ordentligt nu när Sanchez har lämnat är Özil. Dock ser han mest ut att springa runt och ångra den kontraktsförlängning han skrev på tidigare i år.
 
Det är ett förfall av sällan skådat slag som skett i Arsenal. Förhoppningsvis inser någon på en inflytelserik position i klubben att något måste göras. För Arsenalfansens skull hoppas jag att Wenger lämnar och att truppen stärks till nästa säsong. Just nu är dock läget mörkare än det någonsin har varit.

/Tomas Hermansson  

Kommentera gärna:

Aktuellt just nu

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln