Alltid en hona i Tv:n

Jag är mycket imponerad av det mod som en landsvägscyklist måste vara utrustad med. Om man i 90 km/h på ett led susat ner från en alptopp utan att ramla återstår en klungspurt i 65 km/tim i ofattbar trängsel där alla vill till mållinjen i någon slags gemensam målgång. Faller man, vilket händer ofta, reser man sig utan att klaga. Går sen med skrapsår i nivå med de kortbyxebeklädda målvakterna på Gzira stadion och med en krokig cykel på axeln över mållinjen. Respekt!

 

Kommer osökt att tänka på de starka bilder som kablades ut över en hel värld när Fred faller mot Kroatien, dessutom baklänges. Otäcka bilder!

Läser om en tränare på mellannivå som nu får sparken. Jag noterar att floskeluttrycket ”prestation” givetvis används i sammanhanget. I detta fall säger tränaren, Jag är nöjd med prestationen men inte med resultaten. Men vänta nu…
Prestationen styr resultaten och hade den varit bra, eller i alla fall bättre hade även resultaten varit det. Sen kommer givetvis det om möjligt ännu mer uttjatade floskeluttrycket, ”Jag är stolt över mina spelare”. Stolt för vadå?  För att spelarna gått till styrelsen bakom din rygg och krävt din avgång då kanske?

Jonas Karlsson och Anders Gärderud är ingen bra matchning. De fungerar inte ihop eftersom kemin inte gör det. Under finnkampen var Bo A Orm med som kudde. I min värld enda skälet till att SVT skickade tre kommentatorer med samma arbetsuppgifter på en friidrottslandskamp som absolut ingen utanför Finland och Sverige är intresserade av.
Karlsson, lillkillen här, blir bemött på samma sätt som när en yngre lovande spelare utan meriter plötsligt får träna och spela med i A-laget. Då ska man sättas på plats så man inte tror att man är något, i det här fallet tyvärr också ackompanjerat av en snyggt förpackad arrogans.

Utgår från att Manchester United rekryterade den där holländaren för att han är bra. När nu laget åter staplar fram borde väl hans kunskaper som tränare, som han säkert tar bra betalt för, komma att behövas. Men vad hände då? Pluskan öppnades så mycket det bara gick för här skulle köpas nytt och dyrt. De sökte en coach. De fick en inköpare.

Julio Cesar måste ha känt samma oro för sin backlinje som en tonårsförälder gör för sina barn. Kommer de hem i tid? Är de på plats som vi kom överens om? Cesar var okej, nära gränsen till bra och stabil snarare än habil. Fjärran från en bragdstämpel, men inte sämre än någon annan i detta märkliga och obalanserade lag som la alla sina ägg i korgen som var märkt magi. Det gick väldigt knackigt mot välrepeterad tysk ingenjörskonst.

Hörde på radion att Hamren var besviken över att bara få göra sex byten mot Estland. Hur många byten ska man få göra för att det fortfarande ska kunna kallas A-landskamp? Förr spelade man B-landskamper för dem som inte riktigt platsade och nej, det vill vi inte ha tillbaka.

”Tar pendeln från Karlberg till södra station - medan själen tar en genväg över Västerbron” Staffan Hellstrand formulerar sig ibland väldigt snyggt.
Besökte nyligen en lokal teknikaffär för att köpa en kontakt till en antennkabel. Blev osäker så jag frågade den sakkunnige som var i tjänst. Han gav mig ett tips, ett råd han förmodligen med viss stolthet sagt tusentals gånger.
-Tänk så här, kontakten som sitter i tv:n är alltid en hona. Jaha, tack, sa jag. Det är därför killar alltid tittar så mycket på tv… Och på sladden ska alltid sitta en hane. Det blir liksom naturligt eftersom den ska stickas in i tv:n. Touche!
                                                          
Salve   

/Mästaren

 

Etiketter: mästaren

Senaste inläggen

arkiv

Krönika av