Vilken otrolig svensk sporthelg.

Av - Christian Stolpe -
Christian Stolpe, Älvsjöbo med en stor passion för fotboll där hjärtat klappar extra hårt för AIK och Liverpool. Tränade Älvsjö AIK,s F04 lag från fotbollsskolan till F15 där tjejerna gav mig åtta otroligt roliga och lärorika år. Har fått en möjlighet att förlänga denna fantastiska hobby ytterligare några år då jag kommer att träna Aspudden Tellus F17 lag under säsongen 2020. Mitt fotbollsintresse är brett och jag kommer skriva om allt från europeisk toppfotboll till Sanktan.En helt enkelt fantastisk svensk sporthelg har passerat och när jag så här på söndagskvällen har jag svårt att peka på vad som egentligen var störst men även en fotbollsdåre som jag måste nog vika mig för Armand Duplantis monsterhopp på 6,17. ”Mondo” inte bara klarar höjden utan han seglar över som om han står över alla tyngdlagar och att detta om han får vara skadefri bara var det första i en framtida rad av världsrekord och monsterhopp känns bergsäkert.
 

Etiketter: christian stolpe

Men fotbollsmässigt då, ja det hände en hel del roligt för oss svenskar.

På lördagen hade Robin Quaison en rätt bra eftermiddag genom att göra sitt livs andra hattrick i 6 poängsmatchen mot bottenkonkurrenten Hertha Berlin och hjälpte därmed sitt Mainz att skapa en liten lucka ner till degraderingsplatserna. Robin går från klarhet till klarhet och ser ut att kunna bli en svensk nyckelspelare i sommarens EM.

Att Alexander Isak är stekhet är ingen överdrift så när Sociedads tränare Imanol Alguacil valde att bänka Isak till förmån för den brasilianska ”flyttfågeln” Villian Jose i det baskiska derbyt mot Bilbao höjde åtminstone jag lite förvånat på ögonbrynen. Isak fick till slut 35 minuter på sig och visar återigen med ett mål, en assist och flertalet fina aktioner att han är en exceptionell fotbollsspelare. Var denna fotbollssaga kommer sluta vet vi idag inget om men att han liksom ”Mondo” har många fantastiska år framför sig är ju glasklart. 

Någon som har många fantastiska år bakom sig är den evigt unge Zlatan som fyller 39(!) i höst och som i sin derbycomeback mot Inter både assisterar och gör mål med huvudet en kroppsdel han blivit bättre och bättre på att använda. Att Zlatan haft en positiv inverkan på detta Milanlag är väldigt tydligt då de idag känns som ett helt nytt lag mot det håglösa Milan som vi vant oss att se denna säsong.

Nu blev det ingen derbyvinst för Zlatan då Inter kom ut starkt och förstörde dagen med 2 snabba mål på i början på 2:a halvlek där det första var en volleykanon signerad Marcello Brozovic ett par minuter senare följt av 2-2 målet av Matias Vecino. När sedan Stefan De Vrij skickligt nickar in 3-2 på en hörna är vändningen ett faktum i detta galna fotbollsderby där till slut Romeo Lukaku får sätta punkt med sitt 4-2 mål på övertid.

Slutligen så måste jag nämna att ”mitt” Aspudden Tellus F17 igår kväll i hård vind och ymnigt regnande träningsmatchade mot Enskedes Dam U där båda lagen presterar en riktigt fin fotboll trots de usla förutsättningarna. Vi vinner till slut rättvist med 3-1 och det skall bli ett roligt och intressant år där vi med detta nystartade lag skall spela F17 SM.

/ Christian Stolpe

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln