Magiska Messi

Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. Man slutar aldrig att förvånas när det kommer till Lionel Messi. År efter år, match efter match ser vi honom leverera för sitt Barcelona, men den lille argentinaren hittar ständigt nya sätt att få åskådarna att tappa hakan av hans briljans.
 

Etiketter: robin gustavsson

I semifinalen mot Liverpool hemma på Camp Nou var det dags igen. Med två mål, varav en smått fantastisk frispark, stängde han i princip på egen hand det där dubbelmötet. Ett tungt fall för engelsmännen, men om vi ska vara ärliga så var det aldrig riktigt nära.

Det var inte så att Liverpool saknade möjligheter i matchen, absolut inte. Men när Mané, Salah och Milner inte hittar rätt i sina avslutslägen, ja då hugger Suarez och Messi som kobror när tillfället ges. Och det är kanske det som är skillnaden mellan de båda lagens stjärnor. Barcelonas duo behövde bara en möjlighet för att hitta nätmaskorna, medan Liverpools lirare brände sina lägen. En liten, men trots allt kanske klar skillnad mellan hög klass och världsklass.

Hur länge ska vi få nöjet att njuta av denna lille lirare? I över 14 år har vi fått njuta av finter, framspelningar och hundratals mål i alla dess former. Och det är nästan så att han fortsätter att bara bli bättre.

Jag minns när jag växte upp och undrade hur tiden skulle bli när spelare som Zidane, Henry, Ronaldinho och några till inte längre skulle vara aktiva. Skulle det bli tomt på något sätt, när dessa så oerhört speciella spelare lade skorna på hyllan?

Så blev det inte.

Fram steg Lionel Messi. Tillsammans med Cristiano Ronaldo har han tagit över världsfotbollen och stafettpinnen som den typen av speciella spelare man bara kan luta sig tillbaka i soffan och njuta av. Nu när de båda är en bit över 30, kommer samma känsla tillbaka. Den här gången är jag dock mer säker på att det verkligen är något som kommer saknas när dessa två avslutar sina karriärer.

Det är fantastiskt att få uppleva Messis tid som fotbollsspelare. Oavsett hur många år till han väljer att fortsätta är jag säker på att vi kommer att få uppleva många, många fler av dessa tillfällen som under onsdagen.

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln