It ain't over yet


Av - Jimmy Åkesson -
Norrköpingsson som uppskattar kombinationen skrivande, fotboll och kaffe. Coachar damfotboll, håller igång i division 6 och jobbar med kommunikation. Är svag för yttersidor, glidtacklingar och har alltid haft Sami Hyypiä som idol.


Så var det nästan slut för den här gången och för den här säsongen. Herrallsvenskan är avgjord, Damallsvenskan stängd och den bitande höstkylan är lika säker som dramatik, brustna drömmar och bortkastade förhoppningar. Ändå är det en vecka kvar med en allra sista chans.
 

Etiketter: jimmy åkesson

Det är först nu vi kan summera vilket lag som ska sättas vart på betygsskalan. Djurgården gjorde sitt och Rosengård gjorde vad de skulle och att åtminstone ett guld hamnade i Malmö var väl inga större överraskningar. Bosse Andersson och Astrit Ajdarevic fick höja pokalen i den östgötska oktoberhösten och så var ytterligare en allsvenska till ända. Rosengård fick dubbla chanser och knöt ihop allt det där hemma mot Vittsjö och så delades kronprinsessan Victorias pokal ut till samma klubb för tredje gången.

Från toppens omgång 30-spänning via mittenlagens ingenmansland till de ångestfyllda bottenmötena – ett dramaturgisk spektra som kokas ner till ett supporterskap.

Där Falkenberg på något mirakulöst reste sig på nio och tog sig upp på den åtråvärda fasta marken. Förbi GIF Sundsvall som sålt både Maic Sema och Linus Hallenius och inte alls förmådde att ens i närheten återupprepa fjolårssäsongen. Förbi Kalmar FF som avslutade säsongen med ett alldeles för öppet gräl med Magnus Pehrson och hans ledarstab. Det var väl egentligen bara AFC Eskilstuna som aldrig riktigt hade chansen och då hjälpte det föga när den litauiska duon Saulius Sirmelus och Saulius Cekanavicius kom in i september och försvann lika fort efter degraderingen.

Listerlandet och Mjällby firade på ena kusten och Varberg på den andra. Två lag som inför säsongen tippades att trilla ur Superettan – och ja, visst kändes det då rätt så logiskt. Varberg kvalade negativt för snart ett år sedan och var alldeles för nära att inte få spela i den näst högsta ligan 2019. Men vi har ju lärt oss det nu att det inte går att lita på den här sporten och vad som kommer att hända.

Tänk vad tråkigt allting hade varit annars.

Om upplösningen av Allsvenskan var något speciellt så ville Superettan inte vara sämre och det kunde lika gärna varit Brage och Jönköpings Södra som firade ett avancemang. Istället ska Borlänge åka till Kalmar och tvärtom i ett kval och Jönköping får ett år till strax under finrummet.

Eller för den delen kvalmötet mellan Öster och Landskrona, placerade på 14e och 15e plats i den allsvenska maratontabellen med 33 respektive 34 allsvenska säsonger. Ett av de lagen kommer att spela division 1-fotboll 2020. 

Så det lever ett tag till, den svenska fotbollen. När underställ och mössor ska på – när vinterjackorna plockas fram från garderoben och bandyapplåderna gör intåg på Domnarsvallen, Myresjöhus Arena, Landskrona IP och Umeå Energi Arena.

It ain't over until the fat lady sings. Det är inte över förrän den sista kvalmatchen gått i ide.

/ Jimmy Åkesson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln