Blir man latare ju mer pengar man har?


Av - Rickard Johansson -

Mitt namn är Rickard Johansson och jag är en fotbollsnörd som har förmånen att jobba med fotboll som huvudtränare för IF Sylvias division 1-lag och inom IFK Norrköpings organisation.  

Premier League är ligan med mest pengar, lagen i botten av tabellen kan spendera mer pengar än vad topplagen i Italien, Frankrike och Tyskland kan göra och då kom tanken upp, blir man latare ju mer pengar man har? 
 

Etiketter: rickard johansson

Ser man i samhället så skaffar sig förmögna människor lyx som man kanske inte behöver, köper saker man inte använder, betalar för resor med extra njutning så som förstaklass, all inclusive etc och detta sker även inom fotbollens värld. Min känsla är att rika lag gör oftare felköp än lag med mindre resurser. 

Manchester United är kanske det allra tydligaste och senaste exemplet på mängden spenderade pengar på spelare som inte är värda dem summorna, vi ser Arsenal betala överpris för spelare som de inte är i behov av, Malmö i allsvenskan har mest pengar men ser man antalet spelare som inte fått ut det klubben betalat för så känns det som att det går att göra mer med den pengen.

Det finns rika lag i alla ligor, så även allsvenskan som i Premier League och de som har mer pengar tenderar att fuska med scouting, tenderar att betala för lyx man inte behöver eller fel spelartyper, de har råd att göra fel helt enkelt på samma sätt som en privatperson med klirr på kontot kan köpa sig en till bil, ha extra benutrymme på flyget eller vad det nu kan vara.

Människor med mindre resurser måste istället utnyttja de resurser man har på allra bästa sätt, man tar med egen mat till utflykter, man åker till Ullared för att shoppa upp årets alla presenter och julklappar men det behöver inte betyda att det blir sämre, snarare tvärtom. Man får mer kvalitet för den spenderade pengen. 

Se i fotbollens värld, vi ser lag i Premier League, Sheffield United som utnyttjar sina resurser till max, de är förmögna sett till andra ligor men i sin egen damm så är de en mindre fisk och de ligger alltså 8:a just nu. Vi ser Varberg fynda i division 1 och ta sig upp från Superettan, vi ser Jose Bordalais göra succé med lilla Getafe som är uppe på Champions League-plats, jag ser ett Atalanta som återigen slåss kring samma platser i Italien.

Självklart kommer de allra största lagen med mest pengar alltid vara topplag, man har mer råd att göra fel ju mer pengar man har medan lagen med mindre resurser har inte samma marginaler och måste göra rätt val oftare och därav min fråga, blir man latare ju mer pengar man har? 

/Rickard Johansson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln