Fem saker som kommer ske i Allsvenskan 2019


Av - Marcus Lindén -
Fotbollstränare med erfarenheter ifrån Enskede IK och Älvsjö AIK. Arbetar nu dagligen med ungdomsfotboll i AIK. Konsumerar all fotboll och i synnerhet den som spelas i Sverige. Utforskade under vintern den Sydamerikanska kontinenten.

Herrlandslagets kvalmatch mot Norge under tisdagskvällen får ursäkta. Denna veckas stora händelse är att Allsvenskan äntligen startar till helgen. AIK har lämnat tillbaka pokalen, tre pigga nykomlingar står redo och kampen kan börja. En fest blir det.
 

Etiketter: marcus lindén

Cupspelet har i vanlig ordning varit svårbedömt. Favoriter har fallit och spontant känns det som fler lag har varit en besvikelse än vad det varit positiva överraskningar. Detta känns dock snarare som regel än undantag. Delar av det som skett, kunde förutspåtts för ett par månader sedan och det är först nu det gäller att vara bra. Jag kikar därför in i spåkulan och siar om ett par saker som vi kommer få se i Allsvenskan 2019.

Alexander Fransson tar tillbaka sin landslagsplats
Ingen kan anklaga vår förbundskapten för att inte rikta blickarna mot Allsvenskan längre. Det kanske inte kryllar av allsvenska klubbadresser i landslagstruppen, men det har gått fort för flera som väldigt nyligen lämnade Sverige för utlandet. Framför allt Kristoffer Olsson. Alexander Fransson blev kvar i IFK Norrköping trots bud från utlandet och jag tror vi kommer anse honom som en av de främsta i Allsvenskan 2019. När hans fysiska status bättrades, var han lysande i slutet av förra året. Jag tror dessutom han kommer må utmärkt bredvid Simon Thern på mitten. Innan 2019 är över, ser vi Alexander Fransson i ett svenskt landslag igen.

Per-Ola Ljung får sparken
Det är något som skaver i mig kring Helsingborg. Truppen lär vara för bra för att inte riskera att åka ur, men var ligger förväntningarna? Spelarna verkar sikta på guld, och det behöver det ju inte vara något fel med. Det kan dock bli problematiskt om styrelsen också tycker det. Investeringarna i spelartruppen kommer ställa krav, och de kommer inte att uppfyllas. Klubben känns fortfarande rörig. Jag tror de får satsa in sig på en placering mellan 10-12, vilket inte kommer vara tillräckligt för att Ljung ska få behålla jobbet. 

Alexander Jeremejeff vinner skytteligan
Andreas Alm försökte värva Alexander Jeremejeff till AIK en gång i tiden. Sedan dess har Jeremejeff hunnit med ett och annat, men frågan är om han inte är bättre förberedd för en säsong än någonsin? Han har sett glödhet ut under cupen och spelar en nyckelroll i Häckens fina anfallsspel. Klubbens ekonomi är god och ett eventuellt guldläge bör undvika en försäljning i sommar. Vad innebär det? Skytteligavinst säger jag. 

Nemanja Mijanovic får nytt jobb
Om AFC Eskilstuna klarar sig kvar återstår att se. Det kan bli tufft med en blygsam spelartrupp, men cupspelet har onekligen sett bra ut. Någonting som kan leda till degradering är att någon plockar AFC:s tränare Nemanja Mijanovic redan i sommar. Tränaromsättningen i klubben har varit stor och Mijanovic är en utmärkt tränare. Kanske kan en mer stabil klubb locka? Jag tror vi ser Mijanovic i Elfsborg, Göteborg eller Helsingborg. 

Sirius dundrar ur Allsvenskan 
Jag skickar in en brasklapp direkt. Jag tycker inte Henrik Rydström är ett dåligt tränarval och jag vill framför allt inte att detta ska ske. Sirius och Uppsala hör hemma i Allsvenskan. Jag tror dock det kan bli svettigt för de blåsvarta i år. Offensiven är för beroende av spelare som är ojämna samt skadebenägna. Defensiven saknar ett antal beståndsdelar. Jag finner knappt en försvarare på pappret. Det i kombination med att Bergstrand/Lagerlöf ska ersättas, tror jag kommer sluta illa.

/Marcus Lindén

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln