Ett korsband kan inte stoppa Zlatan

Av tisdagskrönikör - Tobias Dahlberg

Som liten sprang Zlatan runt med motståndare vart han än vände sig. Han var i ifrågasatt av såväl motståndarlaget som sitt eget lag. Han gick sin egen väg och gjorde precis det som magen sa åt honom att känna. Det var också det som tog honom till toppen. Sagan är för overklig för att på ett så här abrupt slut. Sagan är ännu inte färdigskriven.
 

Etiketter: tisdagskrönikören

Det senaste halvåret har till stora delar handlat om Zlatan Ibrahimovic. Kan han fixa en Champions League-plats åt United igen? Vart ska han spela nästa år? Kommer Janne Andersson ringa upp honom om Sverige tar sig till VM?
 
Frågorna förbyttes helt och hållet ut i förra veckan när Zlatan, som varit så skonad från skador, slet sönder korsbandet i Europa League. Under en hel fotbollskarriär har han enda bakslag varit en kortare sejour med en utarbetad ljumske och några tillfällen med känningar i foten.
 
Den omänsklige Zlatan har haft en fysisk form som är få förunnat att ens drömma om att nå. Det är också därför han numera blir förknippad med något övernaturligt. 35 år och för varje dag som går blir han bättre och bättre. Tills i torsdags i förra veckan.
 
Finns det möjlighet för en 35-årig mans kropp att återhämta sig från en korsbandsskada? Kroppen väger en hel del och påfrestningarna kommer vara stora för knäet. Och frågan är hur lång tid kroppen behöver för att bli 100-procentig igen.
 
Ingen av oss kommer bli förvånad den dagen Zlatan sätter sin fot på fotbollsplanen igen. Ingen kommer bli förvånad om han gör tre mål i sin comeback. Ingen kommer bli förvånad om vi ser honom på en fotbollsplan redan i höst. Ingen kan längre bli förvånad när det gäller Zlatan.
 
Man brukar ibland använda sig av begreppet ”jag är inte förvånad” när någon återupprepar vissa ageranden. Men i Zlatans fall är det sanning. Han har stått för prestationer vi inte kan förstå, men vi kan förstå att det händer igen, för det är Zlatan.
 
Under söndagen gick han ut på sociala medier och berättade att sagan om killen från Rosengård ännu inte är över. Han kommer tillbaka – och jag tvivlar inte en sekund. Var vi får se honom? Oklart. Att vi får se honom, HELT KLART!

/Tobias Dahlberg

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln