Ett Arsenal i harmoni


Av - Fredrik Finnebråth -
Journalist med ett brett och genuint sportintresse. Följer alla de stora ligorna i Europa, i synnerhet Premier League. Ser hellre en snygg passning än ett bra skott. Tycker att alla borde vara mer som N'Golo Kante, både på planen och utanför.

I söndags tog Arsenal sin nionde raka seger, sjätte raka i ligan när Fulham besegrades med 5-1 borta på underbara Craven Cottage. Efter den tuffa starten med två förluster på de inledande matcherna mot Manchester City och Chelsea så blåser det numera positiva vindar om Arsenal.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Jag minns den tredje ligamatchen, hemma mot West Ham då Arnatovic gav bortalaget ledningen. Trots ett svajigt spel lyckades Monreal snabbt kvittera och Arsenal vända och vinna matchen. Jag kan inte låta bli att undra vad som hade hänt med Arsenal om West Ham lyckats hålla i sin ledning? 

Ända sedan dess har Arsenal gått rent. Det allra märkligaste med den nio matcher segersviten är att man egentligen inte spelat bra i någon match. Bara stundtals men aldrig under hela matcher. Ändå har det radats upp segrar - och så brukar inte vara fallet med Arsenal. Att spela dåligt men ändå vinna är en styrka som inte ska underskattas. 

Vad har Unai Emery bidragit med?  
Det är alltjämt tidigt inne i säsongen och för stora växlar ska inte dras, men förutom ett aggressivare presspel och ett snabbare uppbyggnadsspel så har han tillsammans med den nya ledarstaben lyckats med det allra viktigaste - att få ihop ett lag.

Jag är ännu inte säker på om Emery är rätt man för Arsenal. Det får tiden utvisa. Men det var längesen jag såg Arsenal lika harmoniskt som i dag. För även om det blir lättare ju fler matcher man vinner så märks det på spelarna hur kul de tycker det är att spela fotboll just nu.

De som symboliserar Arsenal bäst just nu är  Aubameyang och Lacazette. Den förstnämnda har öppet berättat i media hur han gärna går ut på en kantposition om det krävs för att Lacazette ska spela. Deras bromance verkar ha smittat av sig på hela Arsenal för såväl på match som på träning ser jag en tydlig skillnad i hur spelarna uppträder. 

Hur långt kan Arsenal gå? Jag skulle bli förvånad om man kniper en plats i topp fyra, men det är långt ifrån omöjligt. Räkna med att Emery vill gå långt i Europa League och att det kanske är den dörren som ska öppnas in till CL. Oavsett är det kul att se Arsenal spela fotboll nu. Och som jag var inne på - de har flera nivåer till att lägga i. 

Den stora utmaningen för Arsenal blir att bibehålla den här formen. Känslan är att det snabbt kan gå utför när den där jobbiga förlusten från ingenstans kommer. Då testas Arsenals mentalitet på allvar.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln