Allsvenskan, jag saknar dig

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Fotbollsallsvenskan 2020 blir den 96:e säsongen sedan starten av Allsvenskan gick av stapeln pr 1924. Vi har precis korat Djurgårdens IF till svenska mästare 2019 och så här dagen efter fotbollsgalan där firandet för de nyblivna svenska mästarna fortsatte är det dags att erkänna att Allsvenskan är saknad.
 

Etiketter: johan videll

Vissa räknar ner till julafton och för er som gör det kan jag berätta att vi har 42 dagar kvar tills tomten kommer på besök. Jag ser också fram emot julafton, inte för min skull, men för mina barn. För deras del så är julafton en av årets största höjdpunkter, precis som för många andra barn, men för egen del så blir jag som ett barn på julafton när det är dags för allsvensk premiär.

När den dagen är vet vi inte än då spelschemat för nästa säsong inte är spikat än.
Vad vi däremot vet är att det är fler med mig som redan saknar Allsvenskan.

Så sent som i söndags såg jag Jonas Dahlquist twittra ut sin allsvenska tabell för nästa säsong. Det ser jag som ett tecken på att även den goa gubben saknar Allsvenskan. Bland svaren i den tweeten fick han även briljera med att svara på frågor om säsongen 2021 så för den med gott minne kan det vara av intresse att anteckna att denne Jonas tippade HBK som sjua i Superettan.

Ser vi till hans allsvenska tips, som trots allt bara är ett tips, så ser topp tre ut så här:
1. Malmö FF, 2. Hammarby & 3. Djurgården.

Han tror alltså inte att de regerande mästarna försvarar guldet.
Det tror kanske inte jag heller, även om det är lite väl tidigt att slänga ihop en tabell, men jag hoppas sannerligen att Djurgården står där som otippade (eller tippade) mästare även nästa säsong.

Lika mycket hoppas jag att Allsvenskan snart är tillbaka.
Jag vill ha ett spelschema att se fram emot.
Jag vill ha ett datum att börja räkna ner till.
Jag vill ha allsvensk fotboll igen för det som nästa säsong av allsvenskan har att erbjuda kommer bli speciellt.

Det är inte Cmore som sköter den tv-sända bevakningen längre.
Det är Discovery Networks med profiler som Tommy Åström och Karin Frick som kommer agera studioankare och när sportchefen för detta bolag går ut och säger att en "storsatsing" kommer göras så ökar man ju på hajpen ytterligare.

När trupperna börjar bli så gott som klara ska jag försöka bjuda på facit vad gäller utgången av serien. Lägg märke till ordvalet: försöka.

Låt oss nu längta efter vad som komma skall:
- Allsvenskan 2020 (och julafton såklart).

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln