Ztadium Ztiftelsen

Av - Nicklas Jönsson -
Nicklas ”6-0” Jönsson va namnet, med en alldeles för kort fotbollskarriär i OPE IF och Hammarby IF i slutet på 80- och början på 90-talet. Så har jag efter 25 år som entreprenör och digitaliserings expert i näringslivet, åter engagerat mig i Svensk Fotboll. Från 2020 även som ungdomstränare och ordförande i en egen liten förening vid namn MAJ FC. För att ge några duktiga och väldigt ambitiösa Pojkar 07 från främst Tegelhagens Skola i Sollentuna, bästa möjliga förutsättningar, nära hemma. Att spela vacker fotboll var dag. 

Tänk om Zlatan ringde Dan Olofsson, Ola Serneke, Ola Andersson ( HIF & SuperCenter ) samt Kalle Eklöf och bjöd in dom på en Espresso nästa gång han är i Stockholm. För att diskutera Svensk Fotboll, Svensk Folkhälsa samt våra Svenska Ungdomars framtid. Men givetvis också vad dom tillsammans skulle kunna göra för Sveriges många ungdomar som gillar fotboll. 
 

Tror dom rätt snabbt skulle komma fram till att det behövs ett krafttag kring ökad tillgänglighet för spontan idrott med god säkerhet inom 15minuters promenad avstånd för alla Sveriges ungdomar. 

Tror även dom skulle starta en stiftelse och be Prins Daniel företräda den samt bjuda in ett flertal övriga filantroper som Fam Paulsson, Persson, Kamprads, Rausings, Wallenberg mfl att lägga en rejäl grundplåt till den. Sen skulle dom ringa vår nye Statsminister och be Staten skjuta till det femdubbla och sen be Swedbank förvalta den, med en viss garanti avkastning. Men givetvis också sätta upp en organisation för att ta fram ett flexibelt, miljövänligt och kostnadseffektivt mini arena koncept för spontanidrott. För att sen tillsammans med Sveriges många kommuner och fastighetsägare, årligen bygga 52 st små belysta, uppkopplade och video övervakade Ztadiums för spontanidrott. Samt där så regionalt behövs sätta upp ett enkelt solpanelstak eller med miljövänlig bergvärme värma upp mini arenans konstgräs eller gummiasfalt. Så att allt fler ungdomar säkert kan spontan idrotta, året runt.  

Det skulle i sin tur skapa en förståelse och ekonomisk bärighet för att det årligen under de närmaste 10-20 åren i samförstånd med kommunerna och de större klubbarna i Sverige byggs ytterligare 5-10 st fullstora 11v11 Fotbollshallar med läktare, gym, restaurang och bästa möjliga konstgräs för mera tillgänglig och trevlig året runt Fotboll i Sverige, för såväl bredd- som elitfotbollen. 

Att sen Svensk Fotboll kommer behöva ställa om sig till samma fotbolls säsongs perioder som resten av Europa och ha samma Sommar- och Vinterfönster för att köpa och sälja spelare mm är inte OM utan NÄR det behöver ske. För att precis som de stora ligorna i Europa spela Fotboll från Aug - Nov och Feb - Maj, för att ha lite återhämtning/semester med serie uppehåll och spelar transaktioner under Dec-Jan samt Juni - Juli. Vilket kommer kräva konst- och hybridgräs samt i många fall arenor med fast- eller mer rörligt tak liknande Tele2 arena och inte som Friends fiaskot.  

Utöver det är jag övertygad om att det på egna kommersiella villkor, kommer rullas ut allt fler små fotbollsteknik arenor som SuperFootball Centers i snart allt fler lediga butiks-, källar- samt lagerlokaler i Sveriges många köpcentrum och stadskärnor. Vilket Fastighetsägare där måste fylla med lönsamma och för övriga butiker och service verksamheter, frekvent besöksskapande aktiviteter. Där undomsfotboll är bra mycket mer intressant och frekvent trafikskapande än t ex Lek- och Studsmatte arenor.  

Med en sådan Ztiftelse som injektor så har vi på 20 år skapat fantastiskt mycket bättre förutsättningar för Svensk Fotboll , Svensk Folkhälsa och våra Svenska Ungdomar med lokalt säkra och tillgängliga spontanidrotts arenor i förorterna, stadskärnorna och köpcentrumen. Samt fantastiska året runt arenor för bredd- samt elitfotbollen i Sverige. 

Zlatan, ring Dan först och sen Ola & Ola samt Kalle.  

Nicklas ”6-0” Jönsson va namnet, med en alldeles för kort fotbollskarriär i OPE IF och Hammarby IF i slutet på 80- och början på 90-talet. Så har jag efter nästan 30 år som intra- och entreprenör och digitaliserings expert i Svenskt Näringsliv, åter engagerat mig i Svensk Fotboll. Nu som ungdomstränare och ordförande i en egen liten förening vid namn MAJ FC. För att få ge några duktiga och väldigt ambitiösa Pojkar 07 från främst Tegelhagens Skola i Sollentuna. Bästa möjliga förutsättningar, nära hemma, att spela vacker fotboll var dag. 

/Nicklas Jönsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln