Deadline Day summeras


Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen.  Dimmor som gör att helikoptrar inte kan lyfta, bilar som påståtts sladda ner i diken, faxar som slutar fungera och kuvert som trycks in genom dörrspringan under transferfönstrets sista sekunder. Ja, historierna är många genom åren när det kommer till den numera klassiska Deadline Day.
 

Etiketter: robin gustavsson

Många minns nog Redknapp som gjorde intervju från förarsätet på sin bil, och Odemwingie som själv tog bilen för att försöka få till sin flytt från West Bromwich till QPR i januari 2013. Den sista transferdagen har många historier. Igår var det återigen dags för den sista dagen då klubbarna kan försöka stärka sina trupper inför en viktig vårsäsong.

Det hände väl inte så värst mycket under årets Deadline Day. Inte så många historier att minnas till kommande år. Men visst gjordes väl ett par värvningar som är av en intressant grad runt om i Europa. Både ur svenskt och internationellt perspektiv.

Vi kanske ska inleda i Sverige. Här är ju fönstret öppet till sista mars, men för de allra flesta ligor och länder var det sista dagen att kunna värva spelare ut från Allsvenskan.

Det kom också en värvning, som jag tror knappt någon hade hört någonting om på förhand. Elfsborgsförsvararen Ibrahim Dresevic packar flyttväskan och reser till Holland och Heerenveen. Jag som följer Elfsborg nära vet ju om att det är en oerhört passningssäker mittback vi har att göra med. Kommer förmodligen att passa perfekt i den holländska fotbollen. Men efter en tung säsong med laget trodde inte jag att det skulle bli en flytt redan nu för den unge Dresevic.

I de större europeiska ligorna tog man det för det mesta lugnt, men i England hittar jag åtminstone en del intressanta saker. Den främsta förmodligen Denis Suarez som byter Barcelona mot Arsenal i ett lån där Londonklubben kan köpa loss mittfältaren i sommar.

En mittfältare till som bytte klubbadress är Monacos Youri Tielemans. Den forne supertalangen från Belgien beger sig till Leicester. Portugisen Adrien Silva går i motsatt riktning, där båda övergångarna är ett lån under resterande del av säsongen.

Miguel Almirón är också en intressant övergång. Omtalad i MLS-klubben Atlanta under det gångna året, har han nu skrivit på för Newcastle United. Det hade tidigare talats om större klubbar, men det blir väldigt spännande att följa den snart 25-årige kreatören.

Nu må detta inte vara en värvning, men Manchester United gick under dagen ut med att man förlängt kontraktet med sin franske ytter Anthony Martial. En spelare jag och många andra ser otrolig potential i. Nu är det upp till bevis för United att få spelaren att ta det där sista steget, som vi ju redan stundtals sett. Då kan han vara där uppe bland de allra bästa.

Värt att nämna också är väl att den gänglige Peter Crouch är tillbaka i Premier League. Anfallaren kommer att spendera våren med att försöka hålla Burnley kvar i den högsta ligan. Osäkert vilken påverkan den nu 38-årige engelsmannen kommer att kunna ha, men vi får åtminstone en profil att hålla koll på i ett annars rätt grått bottenlag.

/Robin Gustavsson

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln