Ge mig helg nu!

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Min sista krönika för säsongen handlar om en längtan efter helgen. Nästa helg är nämligen inte vilken helg som helst, utan det är helgen då Allsvenskan gör en så otroligt Ge mig helg nu!efterlängtad comeback.
 

Etiketter: johan videll

Fem matcher från Allsvenskan finns på tablån till söndagen som kommer. Först ut är mötet på Studenternas IP där ett bottentippat Sirius ställs mot de regerande mästarna med avspark redan klockan 12:00. Därefter rullar det på hela eftermiddagen lång och jag kommer sitta som klistrad i tv-soffan för den här allsvenska comebacken vill jag verkligen inte missa.

Serien skulle ju varit igång för länge sedan vid det här laget, men på grund av coronaviruset så har vi fått vänta, vänta och vänta - tills nu. Och nu vill man ju bara att det blir söndag, för då är härliga, charmiga Allsvenskan tillbaka.

Hur säsongen slutar undrar ni nog nu, eller hur? Tyvärr har jag inte svaret på det, men det är jag efter en närmare eftertanke inte så ledsen över. Hade jag haft facit på säsongen hade jag nog inte sett fram emot den på det sättet som jag gör, men nu har jag ju inte det och det är med stor spänning i kroppen som jag ser fram emot den här säsongen.

Mitt kära Djurgården kliver som sagt in som regerande mästare. Blårandigt kommer bli det lag som alla lag vill slå och att vara det laget är precis lika härligt som att premiären smyger sig närmare och närmare för varje sekund som går.

Jag hoppas, tror och vill att Djurgår'n lyckas kombinera en finfin säsong i Allsvenskan ihop med ett lyckat Champions League-kval. Lyckas de med det så kan det bli en fantastisk säsong i år igen.

Söndagens matcher:
12:00 IK Sirius - Djurgårdens IF
14:30 IFK Göteborg - IF Elsborg
14:30 IFK Norrköping - Kalmar FF
17:30 Hammarby IF - Östersund FK
17:30 Örebro SK - AIK

Genom en snabb blick på denna premiäromgång på premiärdagen så tror jag att favoriterna levererar som vi förväntar oss. Det vill säga att Djurgården, Blåvitt, Norrköping, Hammarby och AIK inleder med tre poäng vardera, men det är sällan fotbollen är så logisk som man förväntar sig.

Det är med andra ord med stor spänning jag tar mig an denna fotbollssöndag och visst tåls det att upprepas, rubriken alltså:
- Ge mig helg nu!

Tack för att ni tog er tid!

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln