Magiska Montiel


Av - Joakim Forsell -
Nybakad journalist som under hösten kombinerar praktik på Offside med krönikering och timtals av fotbollstittande. Självutnämnd expert på dansk fotboll med ett hjärta som brinner för att fotbollen, och världen, borde bli mer jämlik och snäll.

23-årige Diego Montiel har precis avklarat sin poängmässigt starkaste säsong i karriären. Med 13 mål och 14 målgivande passningar var han den bidragande orsaken till att ett nykomponerat Örgryte IS sånär nådde ett allsvenskt kval. Men vad händer nu?
 

Etiketter: joakim forsell

27 poäng på 28 matcher kan inte ha gått obemärkt förbi de allsvenska klubbarna. ÖIS-tränaren Thomas Askebrand vill givetvis gärna bygga vidare på stommen från årets framgångsrika säsong och har redan kryddat truppen med ett gäng nykomlingar. Men att få Montiel att bli kvar på gården måste vara vinterns stora huvudmål. Men kommer det en större klubb, med pengar på banken, kan det vara svårt. Om det blir högsta serien nästa år, var skulle Diego Montiel passa?
 
Hos mästarna AIK är mittfältspositionerna uppbokade och att den Västeråsbördige mittfältaren hamnar där känns föga troligt. Malmö FF är på nivå med AIK och där är inga platser lediga. Men strax bakom den absoluta toppen borde det finnas plats. IFK Norrköping skulle behöva göra plats men Hammarby, Djurgården och Häcken är alla lag där Montiel hade varit en bra pusselbit.
 
Men hade det varit upp till mig att agera rådgivare hade Montiel hamnat i Borås och Elfsborg. I ett lag som behöver göra en generationsväxling och som strävar efter att spela ett snabbt passningsspel hade Diego passat perfekt.
 
Allra mest optimalt hade nog dock varit att stanna på ÖIS-gården och ge det ett år till under Askebrand. Örgryte hade en märklig säsong med tre långa sjok av toppar respektive dal. Med en erfaren skytteligavinnare i Victor Sköld framför sig kan Montiel göra ytterligare en säsong på högsta Superettan-nivå, kanske spela upp göteborgarna i Allsvenskan och bli ännu mer attraktiv för större klubbar. Vilket lyft det hade varit för fotbollen i Sveriges andra stad.
 
Hur det går, var Montiel hamnar får vi avvakta och vänta med att se. Att han är en underskattad spelare och att vi kommer se honom på en högre nivå i framtiden är jag övertygad om.
 
Trevlig vecka,
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln