Tankar efter Chelsea - PSG

Av nörden - Wille Lund

På onsdagskvällen spelades den på förhand mest intressanta av alla åttondelar i årets CL, Chelsea tog emot PSG på Stamford bridge. Efter 1-1 i Paris för ett par veckor sedan kunde allt hända - och så blev det också. Paris bjöd oss på en fantastisk fotbollsfest, med många godbitar att titta tillbaka på:

 

I den första halvleken visar Marco Veratti på att han är ett namn att räkna med inför framtiden. Italienaren har vuxit större och större i PSG, efter ankomsten från Pescara 2012. En genialisk passning som bara världsspelare kan slå, tyvärr missar Cavani chansen till en tidig ledning.

Den största snackisen före matchen blev även den största under och efter - Zlatan. Efter att bollen glidit ur PSG’s innehav ville både Oscar och Zlatan ha den tillbaka, men Oscar fick den först och Zlatan kom försent in i situationen. En sådan där klassisk situation där benen är utsträckta med
dobbarna som spikar in mot motståndaren - fast tvärtom. Zlatans tackling var varken speciellt vårdslös eller ful, men domaren viftade ändå med det röda kortet. En situation som kunde varit helt och hållet matchavgörande, men efter en stark insats av PSG lyckades de ändå stå som segrare efter 120’ minuter.

I Stockholms-derbyt förra veckan fick vi se en AIK-hand “rädda” laget från att släppa in ett nickmål i den första halvleken. Handen ska såklart inte vara där, han drog på sig ett gult kort och Kennedy dunkade ändå in straffen - men handsen är ändå förståelig, han stoppade en farlig målchans. Så var inte fallet i den första förlängningskvarten mellan PSG och Chelsea. I en nickduell mellan Cahill och Thiago Silva nådde engelsmannen högst, åtminstone med huvudet. Brassebackens hand stod rakt upp i luften, träffades av bollen och landade på Cahills huvud. Domaren dömde straff. Efter Hazards kvittering pressade PSG på för ett kvitteringsmål som skulle ta dem vidare ur åttondelen. I en hörna i matchminut 114’ fanns en viss brasseback framme, gjorde mål och revanscherade sig för den tidigare tabben. Matchhjälten heter Thiago Silva!

Andra godbitar:

Att 500 miljoners-värvningen David Luiz kan göra mål vet vi, inte minst efter gårdagens monsternick. Matchens snyggaste mål.

57’ Cavani visar tyvärr att han inte kan bära PSG på sina axlar på samma sätt som Zlatan, synd är också att han inte gör mål i den här situationen, men vilken dragning!

Surskallen Costa är alltid kul att titta på, skulle kunnat åkt på ett rött både en och två gånger.

/Nörden

Etiketter: nörden

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln