Glenns grabb - Tobias

Av tisdagskrönikören - Tobias Dahlberg

Den 9 mars 1982 föddes en grabb. Han hann inte bli mer än ett år gammal, innan hans första äventyr började. Med farsan och familjen blev det Holland, hem till Göteborg igen, Italien, England, hem till Göteborg i 10 år - innan hans egna äventyr började.
Stockholm, England, Göteborg igen, Kina och så äntligen, hem ljuva hem, igen.
 

Etiketter: tisdagskrönikören

Tobias Hysén har haft en minst sagt svängig karriär. Testat lyckan i England, men gick inte vägen. ”Återvände” därefter, för första gången, ”hem” till IFK Göteborg. För det får man ändå kalla det, att han vände hem, till den anläggning han spenderade många av sina år med pappa Glenn.
 
Redan första året blev han svensk mästare, skyttekung 2009, tillbaka i landslaget 2009, fina år med Göteborg innan resan 2014 vandrade vidare, till Kina. Där gick det bra för ”Tobbe”, men han ville hem, vilket blev verklighet inför denna säsong.
 
Nu är han hemma, och som han är det. Det har spelats tre matcher utav årets Allsvenskan. Tre matcher har spelats tre mål är vad Tobias Hysén lyckats göra, och jag skulle bli mäkta förvånad om han inte är med och slåss om skytteligasegern.
 
I går var han den stora skillnaden i Göteborgs kryss mot AIK. En match där AIK började bäst, men där Göteborg, och framför allt Tobias Hysén såg till att vända på matchen, som slutade 3-3.
 
Hysén som aldrig blev den storspelare i Europa som han drömde om. En sejour i England utan framgång, valde att flytta tillbaka till Göteborg. Blev en landslagsspelare, men när nästa utlandschans kom var det inte England, Spanien, Tyskland eller något liknande. Det blev Shanghai och Kina, och tillslut återförening med tränaren som tog pappa Glenn till nya höjder – Svennis.
 
Tobias har följt sin magkänsla och har aldrig tvivlat på sin väg att gå. Han valde Sunderland, trivdes inte och vände hem. Han stack till Kina för att, som jag ser det, säkra upp ekonomin, innan han återigen vände hem.
 
Min känsla har varit att Göteborg är där han hör hemma. Här sker de saker som han inte lyckats med på andra platser, här syns det att han mår bra och här gör han den skillnaden som kan bära föreningen till nya höjder.
 
Tobias Hysén har precis fyllt 34 år och verkar göra en Zlatan, att bli bättre ju äldre han blir. Handlar det om rutin kanske? Tror bara att hans kärlek till fotbollen är oövervinnlig. Det kommer bli en fröjd att följa Glenns grabb under denna säsong. Det kan hända stora grejer.

/Tobias Dahlberg

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln