SM GULD


Av - Thorbjörn Friberg -
Jag heter Thorbjörn Friberg och ansvarar för Långared BoIS E Lag, ett lag för funktionshindrade. Jag är en riktig fotbollsälskare framför allt IFK Göteborg.
Andra intressen är familjen, handboll och amerikanska muskelbilar.

En kulen hösthelg 2015 i september gick SM i futsal i parafotboll på Prioritet/Serneke arena. Långared ställde upp med två lag i olika divisioner, Div 3 och 5.


 

Etiketter: thorbjörn friberg

Div 3-gänget, som jag har hand om, åkte till Göteborg och jag sa till spelarna i bussen, nu går vi bara in och gör vårt bästa lite med budskapet att det är inte det viktigaste att vinna utan att ha kul, eller som jag brukar säga "nu blir det Rock n Roll".

Redan efter första dagen låg vi väldigt bra till, men vi måste ta minst en poäng mot Grunden BoIS på söndagen för att gå till final, men jag hade känslan att detta skulle vara omöjligt. Vi hade alltid fått stryk av Grunden tidigare. I halv- lek stod det 0-0 och vi var just då i final.

Laget kom ut i andra halvlek och spelade en fotboll dom aldrig gjort förut. När domaren blåste av machen stod det 3-0 till Långared, och vi var klara för final mot Halmstad BK på eftermiddagen.

Klockan 15:00, efter en god lunch i arenans eminenta restaurang, sa jag till gänget att jag var jättenöjd med vad dom hade presterat tidigare under helgen, nu går vi bara ut på plan och kör lite Rock n Roll.

Under matchen var jag nog mer nervös än vad spelarna var och en fullsatt arena gjorde ju inte den saken bättre.

När domaren blåste för full tid och det lyste 1-1 på tavlan, ropade speakern ut att finalen skulle avgöras med straffar.

Hade vi tränat straffar? Ja, men inte mycket.

Efter fyra straffar var det forfarande oavgjort, och vår målis Ronny kommer fram och säger: "Om jag räddar deras straff vill jag lägga vår sista."
OK sa jag och gick ut i receptionen på arenan (nerverna var inte med mig).

När jag hörde i högtalaren att "Svenska mästare är Långared BoIS", rusade jag in på planen och kramade om gänget, och en av spelarna bara skrek i mitt öra "ALLA KAN det vet du väl!"

Efter prisutdelningen, som förrättades av ikonen Johan Elmander, (vilken är mentor tillsammans med sina bröder för vårat kära E-lag), satte vi oss i bussen för hemfärd. I vanliga fall en resa där alla sover, men när vi äntrar Vårgårda den här gången, är jag lomhörd. 

Vi hörs nästa måndag med en ny milstolpe för Långared BoIS E-lag.

Ha d gött
Och va rädda om varandra

/Thorbjörn Friberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln