Tack, Bundesliga!


Av - Fredrik Finnebråth -
Fotbollsälskare sedan barnsben. Född på Hammarö, bosatt i Sunne. Skriver mycket och gärna, både i mitt jobb som journalist och hemifrån. Är svag för långsamma och spelskickliga innermittfältare som aldrig skjuter. Arsenalfan.

Nyheten att Bundesliga fått grönt ljus för att återuppta säsongen redan i mitten av maj slog ned som en bomb på sociala medier. Så oväntat, men framför allt så efterlängtat.
 

Etiketter: fredrik finnebråth

Beslutet har så klart mötts av både ris och ros. Det återstår att se om det är rätt val, men jag tycker att någon liga bör testa och se ifall det går att dra i gång igen. Någon publik är naturligtvis inte aktuellt och det kommer att vara noggranna restriktioner för varje lag. Så lär det bli ett bra tag framöver, även under nästa säsong.

Jag hoppas att fler ligor kan göra samma sak under en snar framtid. Dels för att stilla min och alla andras fotbollsabstinens men också rädda det som räddas kan, så som tv- och sponsoravtal. Men det gäller att varenda spelare och ledare följer varje punkt till pricka, för skulle återuppstarten av Bundesliga resultera i att Coronaviruset sprids ännu mer lär inte andra ligor vara sena med att backa.

Bundesliga är toppligorna försökskanin. Alla ligor och länder har förstås olika förutsättningar. Det finns ingen som vet ifall det här är rätt eller fel beslut, men om vissa lag kan träna fotboll mer eller mindre som vanligt borde det, på vissa ställen, gå att spela matcher också.

Det kommer att vara annorlunda fotbollsmatcher. Inte ett ljud kommer höras från läktaren. Just nu struntar jag i det för det förstår vem som helst inte är möjligt under rådande omständigheter. Men, att fotbollen faktiskt är tillbaka inom bara någon vecka, är för mig lite av en chock. Detta trodde jag aldrig. Jag räknade knappt med fotboll till hösten.

Ända sedan coronautbrottet satte stopp för all fotboll har jag märkt hur kolossalt viktig sporten är i mitt liv. Bara tanken att en av Europas bästa ligor kommer tillbaka gör mig nästan rörd. Jag visste att fotbollen betyder mycket för mig, men inte så här. Nu håller vi alla tummar för att det här förbannade viruset håller sig borta och försvinner så fort som möjligt, så vi alla kan återgå till våra vanliga liv. Nu säger jag tack Bundesliga för att ni åtminstone ger oss fotbollsfantaster en glimt av hur livet innan Corona såg ut - förhoppningsvis mer än en glimt.

/Fredrik Finnebråth

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln