Behovet av en smutsig get


Av - Joakim Forsell -
Nybakad journalist som under hösten kombinerar praktik på Offside med krönikering och timtals av fotbollstittande. Självutnämnd expert på dansk fotboll med ett hjärta som brinner för att fotbollen, och världen, borde bli mer jämlik och snäll.

Den här texten handlar om vad två spelare gjort innanför de kritade linjerna. Idag har jag bortsett från deras klavertramp och smutsiga lagbrott. Min personliga åsikt är att ingen av dem längre borde vara välkomna i sina klubbar.
 
 

Etiketter: joakim forsell

Get då? GOAT om du hellre vill. Ett populärt uttryck och en förkortning för ”Greatest Of All Time”.
 
Pele eller Maradona, Ronaldo eller Messi. Behovet av att ha en egen »han är bäst genom tiderna« verkar aldrig ta slut. Ponera att Lionel Messi gör två mål för Barcelona och ett av de stora mediahusen gör en artikel av det. En artikel som är både logiskt och självklar. Men det finns en baksida. Baksidan som finns på alldeles för många hemsidor, kommentarsfältet. I alldeles för många fall är den första kommentaren till den här typen av artikel någonting i stil med:
 
»Men han är inte lika bra som Ronaldo. Plus att hans kostym han hade på sig 2013 är ful. #LOL #GOAT«.
 
Att jämföra är naturligt, något vi ska göra. Men att HELA tiden bara påpeka att den ena är bättre än den andra eller tvärtom är oerhört tröttsamt. Att hävda något utan att kunna argumentera för det verkar vara populärt, inte bara i fotbollskretsar.
 
Så länge diskussionerna hålls kring ett bord, i en skolkorridor eller på en bänk efter en fotbollsträning stör det mig inte. Att diskutera vem som presterat bäst av Messi och Ronaldo kan vara ett spännande samtalsämne, om de som diskuterar kan komma med sakliga argument. Det är på sociala medier och i kommentarsfält den ständiga GOAT-diskussionen måste få ett slut. Där finns det alldeles för sällan någon som kan diskutera utan att använda sig av personliga påhopp och tröttsam ”jag vet bäst, du vet ingenting”-attityd (som man också skulle kunna påpeka att jag använder mig av just nu).
 
Skulle vi inte bara kunna enas om att följa spelarnas slutskede av karriären, njuta av vad har gjort på planen och applådera den fotbollsmässiga supershowen de bjudit på?
 
Och samtidigt högljutt protestera mot deras vidriga beteende vid sidan av och be dem dra åt helvete?
 
/Joakim Forsell
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln