Smart uttagning av Janne

Av - Robin Gustavsson -
En 27-årig journaliststudent från Borås som ser alldeles för mycket fotboll, både inhemsk och internationell. Spelar själv i division 4, och har Arsenal som favoritlag. 
Uppskattar spelförståelsen mer än någon annan egenskap på planen. 

Em-kvaltruppen för matcher mot Rumänien och Norge är uttagen och vi bjöds åtminstone på ett par inte helt självklara namn. Alexander Isak som det allra största utropstecknet såklart, men även spelare som Sam Larsson, Robin Quaison och Ken Sema fanns med. Spelare som legat lite på gränsen vid tidigare uttagningar.


 

Etiketter: robin gustavsson

Att förbudskapten Janne Andersson väljer att plocka in dessa namn just nu tror jag är ett bra beslut. Till stor del såklart då de alla är väldigt duktiga spelare, som också stått för positiva insatser i sina klubbar. Sema kanske inte det absolut senaste, men ändå gjort bra saker under säsongen i ett Watford där det inte är helt lätt att slå sig in.

Men under ett 2019 där man inte spelar några träningslandskamper passar det extra bra att få in ett par spelare som legat på gränsen och är hungriga på att visa upp sig för landslagsledningen. Möter man Rumänien och Norge bör det finnas möjlighet att åtminstone i en av matcherna ta sig till en stabil ledning och sedan låta ett par offensiva spelare få visa upp sig.

Inte för att något av lagen är något ”blåbärsgäng”, men visst ska Sverige vara ett klart snäpp högre upp och således inte ha speciellt stora problem att ta med sig bra resultat och viktiga poäng.

Vissa kanske tänker att det borde vara ännu bättre att testa dessa spelare mot de ännu sämre lagen i gruppen, Malta och Färöarna. Men i nästa samling, som inleds mot just Malta, ställs man också på bortaplan mot Spanien. Där är det knappast läge att fundera på att ge någon annan spelare än de man tycker är de absolut bästa för stunden speltid.

Således tror jag alltså att Janne Andersson tänkt lite extra på det när han tog ut sin trupp i veckan. Det bjuds inte på så många lägen att chansa med några namn, så när han nu har möjligheten att trots tävlingslandskamper ta med några som inte varit helt givna, så tycker jag det är ett smart beslut.

Vi har ju ingen direkt anledning att inte lita på vår gode förbundskapten och hans tankar. Han har gjort sig förtjänt av förtroendet efter vår fantastiska sommar. Det är åtminstone min personliga åsikt.  

/Robin Gustavsson 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln