ViLirare-deubutanter

av tisdagskrönikören - John Ahlström och Einar Edvardsson

Vi är två grabbar från Jönköping som kommer skriva på tisdagar framöver på ViLirare.se vilket känns väldigt kul. Fotbollsintresset hos oss är stort och vi har i dessa dagar mycket att glädja oss åt då stadens lag tagit sig till Allsvenskan 2016. J-Södra är fotbollslaget som de senaste åren fått leva i skymundan för stans stolthet: HV71. Men nu känns det som att rollerna håller på att bytas och med en ny arena tror och hoppas vi att J-södra tagit sig till Allsvenskan för att stanna.

 

Etiketter: tisdagskrönikören

I vårt inslag på ViLirare-bloggen hoppas vi kunna leverera funderingar kring lokalfotbollen i Jönköping, hur fotboll kan hjälpa fattiga barn att få ett framtidshopp (vi är båda engagerade i ett fotbollsprojekt bland fattiga barn i Moldavien något som John skrev om på ViLirare-bloggen här: http://www.vilirare.se/2015/06/20/fotbollen-större-än-religioner-27381093) samt en inblick hur fotbollen påverkar våra yrken; Einar som anställd på Hallby Fotbolls kansli och John som pastor i en församling.

Här följer presentation om oss.

Jag heter John Ahlström och är pastor i en kyrka i Jönköping som heter Fjällstugan. Jag är 34år och har mest agerat högerback på planen. Min största fotbollsmerit var sommaren 2005 då mitt lag (Smögens IF) tillsammans med lokalkonkurrenten (Kungshamns IF) arrangerade en uppvisningsmatch mot Aston Villa. Jag fick spela sista 20minuterna som högerback och ganska exakt samtidigt som jag blev inbytt blev även en vänster forward i Aston Villa inbytt. Han hette Darius Vassell och hade ett år tidigare spelat i Svennis EM-lag. Det blev några heta dueller på vår högerkant men jag lyckades faktiskt hålla honom ifrån att göra mål. Jag minns att han var extremt snabb och att han luktade extremt mycket rakvatten.
Förutom minuterna mot Aston Villa har jag spelat på div.4-6-nivå.

Jag har ett stort hjärta för Moldavien där Fjällstugan och Hallby har ett fotbollsprojekt bland fattiga barn. Metoden är enkel: Genom att ge möjlighet för barnen att spela fotboll skapas en frizon där de slipper tänka på misären och fattigdomen de lever i. Genom fotbollen skapas ett framtidshopp. Jag hoppas jag ska kunna förmedla berättelser från Fjällstugans/Hallbys arbete i Moldavien.

--

Mitt namn är Einar Edvardsson jag är 21 år gammal och bor i Jönköping.
Just nu jobbar jag hos Hallby Fotboll i Jönköping, en kvartersklubb med ca 500 medlemmar och lag i alla åldrar från 09 till seniorer.
Jag har levt med fotbollen nästan hela mitt liv och kärleken till den fick jag 2006 när fotbolls VM spelades i Tyskland.
Min största dröm var inget ovanligt, jag ville bli fotbollsproffs! Men min dröm kraschades när jag som 16 årig skadade knät under primärmatchen med Hallbys juniorlag.
Sedan dess har jag vart med som ledare och tränare för olika lag i Hallbys ungdomsverksamhet detta ledde tillslut till en anställning hos Hallby.
I denna bloggen kommer ni få följa mig i mitt yrke: få inblickar i ungdomsfotboll, seniorlag och de olika projekt jag är verksam i.

Hoppas ni får mycket nöje av våra inlägg och kom gärna med kommentarer/synpunkter på våra inlägg.

/John och Einar

Senaste inläggen

Arkiv

Etikettmoln