Tack Peking


Av - Joakim Forsell -
Nybakad journalist som under hösten kombinerar praktik på Offside med krönikering och timtals av fotbollstittande. Självutnämnd expert på dansk fotboll med ett hjärta som brinner för att fotbollen, och världen, borde bli mer jämlik och snäll.

För ett par veckor sedan skrev jag hem den allsvenska seriesegern till AIK. Och visst, de har fortfarande allt i egna händer, men för en objektiv åskådare är det skönt att IFK Norrköping åtminstone satt lite press på serieledarna.
 

Etiketter: joakim forsell

När Östersund och Tom Pettersson gjorde 1-0 på Östgötaporten kändes det tomt. Inget ont om ÖFK (fotbollsmässigt iallafall), men det är roligare om en serie lever ända in i slutomgången. IFK Norrköping kom tillbaka, vände på steken och tog tre starka poäng efter 4-2 och hoppet lever inför AIK:s möte med Malmö FF på Friends Arena.
 
Mötena mellan AIK och Malmö brukar vara målsnåla och lagen har mötts fem gånger sedan den senaste AIK-segern. Mitt Malmö-hjärta önskar av flera anledningar himmelsblå seger i morgon.
 
Hur det än slutar, i morgon och i de sista omgångarna, är det bara hoppas att nästa säsong blir lika spännande som årets Damallsvenska.
 
Piteå överraskade alla, utom sig själva, och står med guldmedaljer runt halsen och guldhattar på huvudet. En helt fantastisk säsong avslutades med att tre lag hade möjligheten att ta guld i sista omgången. Dessutom möttes två av lagen. Göteborg gjorde vad de kunde och vann en Champions League-plats, men Piteås överlägsna seger mot Växjö räckte för att säkra guldet. Stort grattis till Norrbotten och Piteå.
 
Det är förresten första gången på sex år som staden Malmö inte får fira ett SM-guld i fotboll. Jag har starka förhoppningar på att det blir ordning på torpet om ett år igen.
 
Det är söndag kväll när jag skriver det här och således dags att avsluta fotbollshelgen. Av någon märklig anledning är matchen jag sett mest framemot i helgen Los Angeles Galaxys möte med Houston Dynamo. Om Zlatans lag tar tre poäng är man klara för slutspel. När ni läser det här vet ni hur matchen slutade. Vore det inte lite häftigt om Adam Lundqvist steg fram och avgjorde för Dynamo?
 
/Joakim Forsell

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln