En nervös vecka väntar


Av - Tomas Hermansson -
Fotbollsspelande student från Stockholmsområdet som spelar för Aspudden/Tellus i division 2. En allätande fotbollstittare där det mesta slinker ner. Refererar barndomsminnen till mästerskapsår samt älskar brunkare och fula mål.

Etiketter: tomas hermansson

Till att börja med ber jag om ursäkt för att denna krönika kan komma att bli något partisk. Men lägen att få skriva texter som denna dyker inte upp särskilt ofta och om mindre än en vecka kan denna känsla vara som bortblåst.
 
För alla Hammarbysupportrar, mig själv inkluderat, har inledningen av årets allsvenska varit en enda fluffig vandring på det ena molnet efter det andra. Eftersom jag är lite för ung för att minnas Hammarbys senaste (och ja, jag vet, enda) guld 2001 har jag aldrig tidigare vart med om något sådant här gällande mitt favoritlag. Med denna positiva känsla går Hammarby vidare mot matcherna mot Malmö och AIK denna vecka. Två matcher som kommer sätta tonen för resten av säsongen.
 
Matchveckan inleds med Malmö, numera med Daniel Andersson i spetsen, hemma på Tele2-arena på onsdagskvällen. Malmö, som befinner sig i akut kris, fritt fall, kalla det vad ni vill, men som fortfarande är just Malmö. Uppenbarligen är det någonting som är snett i årets upplaga, eller i alla fall den inledande upplagan, av detta Malmö. Rent truppmässigt har det faktiskt skett en markant försvagning. Berget, Eikrem, Christiansen, Rakip och Tinnerholm är inga dussinspelare. Däremot tycker jag att dagens Malmötrupp bör vara tillräckligt bra för att vinna den här serien.
 
För Hammarbys del gäller det att vara alerta. Malmö kan när som helst vakna ur idet och visa den klass de besitter. Kanske tänder de till i och med tränarbytet. Jag tror att Malmö kommer ”gå tillbaka till grunderna”, som man brukar säga, och prioritera att inte släppa in mål. Därför blir det extra viktigt att inte tappa boll i farliga lägen och låta en spelare som exempelvis Mattias Svanberg komma rättvänd mot backlinjen.
 
Veckan avslutas sedan mot AIK i årets andra Stockholmsderby för de inblandade klubbarna. Där ligger pressen på AIK efter gårdagens oavgjorda resultat mot Östersund. Jag tror dock även här att Hammarby kommer få möta ett lag som kommer prioritera att inte släppa in mål. Om jag känner Rikard Norling rätt är det viktigare att inte förlora än att vinna. Det är trots allt långt kvar av Allsvenskan.
 
Nyckeln för Hammarby blir att hitta ytorna bakom AIK:s wingbacks och därmed tvinga en av innerbackarna att komma ut mot kanten. På så sätt kan ytor i straffområdet skapas. Eller ännu hellre, hitta in bakom AIK:s mittbackar med ett ganska direkt djupledsspel. Gärna med bollen på Hamad. Då kan AIK få problem.   
 
Det är två riktiga kraftprov som väntar i veckan. Tre poäng på dessa matcher är godkänt enligt mig. Eller ännu bättre, hålla förlustnollan intakt. Det vore en prestation om något. Dock är det med stor nervositet jag går in i dessa två matcher, nästan med lite magont. Dessa matcher får väl ändå ses som någon form av examensprov, ungefär som en uppkörning för Billborn och hans manskap. Jag har väntat så länge på just dessa dagar, och det är skönt att de äntligen kommer.
 
/Tomas Hermansson 

Kommentera gärna:

Aktuell nyhet!

Limpar Camp öppen för alla födda 2003 - 2005

Aktuellt just nu

Alltid Aktuellt

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln