Kindberg kommer att få konsekvenser


Av - Marcus Lindén -
Fotbollstränare med erfarenheter ifrån Enskede IK och Älvsjö AIK. Arbetar nu dagligen med ungdomsfotboll i AIK. Konsumerar all fotboll och i synnerhet den som spelas i Sverige. Utforskade under vintern den Sydamerikanska kontinenten.

Östersund är den svenska klubb som varit i ropet den senaste veckan. Trots Hammarbys serieledning, och AIK:s lovande start, är det norrlänningarna som det pratas mest om. Dock ur en betydligt mer negativ synvinkel. Klubbens framtid är minst sagt osäker. 
 

Etiketter: marcus lindén

Daniel Kindberg är anhållen. Mannen som skapat detta Östersund. Daniel Kindberg är den som gett förutsättningarna för övriga att åstadkomma denna kolossala framgång. Han är inte den som flest sett upp till. Hans arbete är inte mer imponerande än Graham Potters eller Curtis Edwards, men detta projekt hade inte skapats i Östersund utan honom.

Den som velat granska Östersund innan denna händelse, har funnit både det ena och det andra. Magasinet Offside, kom väldigt nära sanningen. Den bilden har aldrig varit vacker. Och visst är det många som brottats med detta, folk är kluvna. Daniel Kindberg framstår alltid som självsäker. Aldrig som varken nervös eller osäker. Så anklagelserna som funnits, dämpas givetvis av hans framtoning. 

Nu kan dock verkligheten vara ifatt honom. För detta ser inte ut att vara en liten ministorm. Frågan är i vilket skick Östersund är i när denna storm drar över. Även om de undvikit spelarförsäljningar till reapriser, och att Graham Potter är kvar trots massivt intresse för honom, är det ändå svårt att inte fantisera om den ovissa framtiden. 

Om man får gissa på den huvudsakliga anledningen till varför Potter stannat så länge som han gjort, så är det givetvis tryggheten i detta projekt. Klubben säljer inte. De har fortsätt att växa. De riktiga motgångarna har aldrig kommit. Vem vill då sätta begränsningar för projektet? Så länge hjulet rullar, är det inte konstigt att Potter velat stanna.

Nu är dock situationen annorlunda. Det finns givetvis en journalistisk tveksamhet att ringa upp Ken Sema och Samman Ghoddos och be om deras åsikt kring anklagelserna mot Kindberg. Vad ska de säga? Det är dock väldigt tydligt att Östersund varken var beredda på detta, eller har vana att hantera stormiga situationer utan Daniel Kindberg. Uttalandena nu är med allt annat än med någon säkerhet. Bilden av dem är sargad. 

Potter, Sema och Ghoddos har alltid funnit säkerheten. Som sagt, hjulet snurrar vidare och prestationerna trumfar varandra. Men nu? Det finns en risk att ett potentiellt SM-guld är kört i sommar för spelet är inte glimrande hittills. Det finns inget Europaspel i år. Dessa saker i kombination med vilka pengar som inte kommer kunna spenderas, och eventuellt en ordförande bakom galler, är en betydligt större anledning till flytt.

Vi bör alla invänta och se vad som händer innan vi siar om domedagen för Östersunds FK. Mitt hjärta klappar för en annan svensk förening, men även jag har dragits med när Östersund spelat Europa. På det sättet klubben scoutat billigt, och sedan uppträtt med en utmanande fotboll, bör de förbli en stor förebild för mindre klubbar. Men efter detta, ser jag de gärna falla.

/Marcus Lindén

Kommentera gärna:

Aktuellt just nu

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln