En potentiell Champions League-mästare


Av - Joakim Forsell -
Malmöbo med en dröm om att kunna leva på fotbolls-journalistik. Självutnämnd expert på danska Superligan med ett hjärta som brinner för att fotbollen, och världen, borde bli mer jämlik och snäll.

Manchester City, Barcelona, Real Madrid, PSG, Juventus, Bayern München. Europas allra starkaste och bästa kubbar är kvar bland åttondelsfinalisterna i Champions League. Min hjärna tippar katalanska mästare, men hjärtat säger, precis som vanligt när chansen finns, Liverpool.
 
Och jag tror möjligheten är större än vad många tror.
 

Etiketter: joakim forsell

Säsongen har inte gått riktigt som varken klubben eller supportrarna hoppats. En nuvarande tredjeplats i tabellen får ses som okej. Placeringen kan enklast förklaras med att de flesta andra topplagen också haft svaga perioder. Manchester City har kört över allt och alla och går mot en säker Premier League-titel.
 
Anledningen till min tro på framgångsrikt europaspel är bland annat spelet mot starka motståndarklubbar som spelar sitt eget spel. När motståndarna vill anfalla kan Jürgen Klopps lag utnyttja sin oerhörda speed och kraft offensivt. Sju matcher ska avklaras för att stå som segrare. Statistiken mot topp 6-klubbarna de senaste åren talar sitt tydliga språk. De röda är bättre när de inte är solklara favoriter. Men att klubben ska klara det känns trots allt som en utopi med tanke på den eviga akilleshälen, försvarsspelet.
 
Liverpools back- och målvaktsspel har varit under all kritik vid alldeles för många tillfällen. Misskommunikation, tavlor, meningslöst orsakade straffsparkar och passivitet. Först under gårdagen lyckades laget spela av en match. Ledning 2-0 i paus stod sig tiden ut. Dock, nedflyttningshotade Southampton stod för motståndet. Det krävs fortfarande ett mirakel för att vinna Champions League.
 
Att Liverpool och Jürgen Klipp kan utföra mirakel tvivlar jag inte på. Historien är full av bevis. Champions League-spelet och inte minst finalen i Istanbul 2004/05 är ett. Klopps jobb med Dortmund 2012/13 ett annat. Dagens Liverpool har inte få olikheter med det Dortmundlag som förlorade mot Bayern München på Wembley.
 
Hur det börjar och hur det slutar får framtiden avslöja. Risken finns ju att kraften Liverpool lägger på europaspelet gör att klubben missar Champions League nästa säsong. Men utan cupspel och guldstrid borde spel på dubbla fronter inte vara något problem. I vilket fall som helst är det en chans de måste våga ta. Det är dags för den röda maskinen att vinna något igen.
 
/Joakim Forsell
 
PS. Den sista anledningen till mina segerförhoppningar får du om du lägger ihop den första bokstaven från varje stycke. DS.

Kommentera gärna:

Aktuellt just nu

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln