Aguero är en av de största


Av - Marcus Lindén -
Fotbollstränare med erfarenheter ifrån Enskede IK och Älvsjö AIK. Arbetar nu dagligen med ungdomsfotboll i AIK. Konsumerar all fotboll och i synnerhet den som spelas i Sverige. Utforskade under vintern den Sydamerikanska kontinenten.

Manchester City stormar mot Premier League-titeln. Inför söndagen leder de ligan med hela 16 poäng före lokalrivalen Manchester United och de kan nu lägga sitt fulla fokus på Champions League-slutspelet.
 

Etiketter: marcus lindén

Manchester City besegrade Leicester med 5-1 igår kväll. Få har nog missat att den andra halvleken var Kun Agueros show från start till mål. Argentinaren gjorde hela fyra mål och hänger nu på Kane och Salah i skytteligatoppen. 

Både i Man City och Agueros fall så blir våren väldigt avgörande. Trots den förkrossande ligaledningen blir Guardiola inte fulländad i klubben om inte framgångarna fullbordas i Europa. Klubben ska vara redo. Minor har de tidigare trampat på, men det var ett mindre färdigt bygge. Sämre tränare, spretigare trupper och mindre rutin. Det är i år det ska maximeras. 

Tillbaka till Kun Aguero. Det var sommaren 2011 som han anslöt till England och Manchester City. Han gjorde dessförinnan fem år i Atletico Madrid. En tid som var framgångsrik på många sätt. Hjärtat finns dock hemma i Argentina. Där har Aguero varit tydlig. Den dagen han tar avsked från Manchester City, är det bara Independiente som gäller. 

I sommar har Aguero tillhört klubben i sju år. Extremt mycket har hänt på den tiden. Att som storstjärna spendera så många år i samma klubb är inte så vanligt, speciellt i England. Men i detta fall ska de där sju åren adderas med väldigt mycket mer dessutom.

Jag tror Manchester City är i toppen för att stanna. Saker har gått i en sund kronologisk ordning sedan pengarna kom in. De har växt fort, men proportionerligt. Vissa säsonger har gått sämre, men framgången har ändå varit kontinuerlig. Värvningarna har hämtats in från en högre hylla och ofta har de varit väldigt lyckade. De bestående stjärnorna genom dessa år är Kun Aguero och Yaya Toure.

Betydelsen att leverera så kontinuerligt under en så stor process går inte att underskatta. Han är en ikon på alla sätt, inte minst efter att ha skjutit hem ett så extremt efterlängtat ligaguld. Spelare har kommit och gått, men han har varit en konstant. Han är inte fostrad här, en stor del av hjärtat finns på annat håll - men lojaliteten och det professionella har alltid gått först. Aguero har skrivit in sig i klubbens historia.

Alla hjältar behöver inte vara fostrade i de lokala kvarteren. De behöver inte alltid ha drömt om att skriva sin historia i den specifika klubben. Ibland handlar det om tillfälligheter. Det som dock är allt annat än tillfälligheter är Agueros framgång. För mig är han nästintill komplettZ 

För mig är han större än till exempel Van Persie, Drogba och Rooney. Just på grund av den bestående nyckelrollen som aldrig tycks förändras. Ska han passera de absolut främsta i ligans historia krävs en Champions League-framgång. Vad som ska stoppa honom kan jag inte se.

/Marcus Lindén

Kommentera gärna:

Aktuellt just nu

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln