Säsongens bästa spelare - avbytarna Av - Rickard Johansson -
Mitt namn är Rickard Johansson och jag är en fotbollsnörd som har förmånen att jobba med fotboll som huvudtränare för IF Sylvias division 1-lag och inom IFK Norrköpings organisation.  

Dags att kora säsongens bästa spelare redan innan säsongen, det är utan tvekan avbytarna. Snacket om att det är en speciell säsong i år har man hört till leda nu, lagen med störst och bredast trupper har en klar fördel, ännu större fördel i år. De som har störst och bredast trupper gynnas också av att fem byten tillåts i år. 
 

Etiketter: rickard johansson

Erik Hamrén kanske inte myntade klyschorna ”mål förändrar matcher” eller ”slutelvan är lika viktig som startelvan” men han gav dem åtminstone nytt liv igen och ser man till att slutelvan är lika viktig som startelvan så kommer det stämma i år, mer än någonsin. 

Vilken tränare roterar i exakt rätt tillfälle, spelare på plats 14-18 i en trupp har aldrig varit viktigare än i år. Den truppen som har de bästa spelarna på dessa platser kommer vara framgångsrika, det laget som roterar på smartast sätt kommer vara framgångsrika. 

Här gäller det även att tänka till på hur man förbereder avbytarna för inhopp, hur redo är dem från att sitta lugnt och mjukt vid sidan av till att gå in och leverera 100 procent i en matchpuls som är långt högre än vad spelarna vid sidan av har. Hur kan man förbereda även avbytarna på att vara redo när inhoppet skall göras. Olika lag jobbar på olika sätt, olika fysios har sitt egna upplägg och även här gäller att det lag som kan förbereda sina inhoppare på bästa sätt har också större chanser att göra en framgångsrik säsong och att bytena blir lyckade. 

I år har man större möjlighet än någonsin att kunna påverka under matchens gång med hjälp av fem byten, man kan förändra en halv startelva vilket betyder att man kan förändra spelsystem, man kan byta ut fem spelares egenskaper mot fem helt andra egenskaper. 

Det gäller inte bara att hålla koll på sina egna avbytare, nästa steg är att veta vad för typ av spelare motståndarna sitter med på bänken, med fem byten, hur mycket kan motståndarna förändra som man inte är förberedd på. 

Jag har skrivit det tidigare men det lag som är mest noggranna i alla dessa delar, de kommer stå där med bucklan högt upp i skyn. 

Årets spelare blir en avbytare.

/Rickard Johansson 

Kommentera gärna:

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln