Känns fint med seriespel igen

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Vi har fått startdatum på seriespel igen runt om i Europa och det känns fint att denna älskade bollsport äntligen drar igång igen. Jag har saknat fotbollen så enormt mycket att det nästan har gjort lite ont, men nu när vi äntligen har ett startdatum att räkna ner emot känns det helt plötsligt bra igen, eller bra är väl att ta i, men det känns bättre. Mycket bättre!

 

Etiketter: johan videll

Premier League har satt sitt startdatum till 17/6.
La Liga har satt sitt startdatum till 11/6.
Serie A har satt sitt startdatum till 20/6.
Och här hemma i Sverige är det premiärdags av Allsvenskan 14/6.

Det är alltså mindre än två veckor kvar tills jag får se mitt kära Djurgården sparka boll igen. Att jag får göra det från tv-soffan och med vetskapen om att det inte kommer finnas någon publik på plats inom en snar framtid är såklart inte lika kul, men under dessa förutsättningar är jag mer för att det blir spel inför tomma läktare än alternativet som är inget spel alls.

Vad gäller Djurgården kliver de som sagt in som regerande mästare och alla vet vad det innebär, nämligen press. Djurgården blir det lag alla vill slå, det lag alla ska vara bättre än och att kliva in en säsong med dessa förutsättningar är också något jag saknat, jag som Djurgårdare alltså.

Nu kommer det inte bli riktigt som vi är vana vid då det blir ett tajtare spelschema än vad det vanligtvis är, men som jag skrev tidigare är det här alternativet bättre än det andra. Hellre tajtare omgångar än inget spel alls, vilket även klubbarna har enats om.

Det känns fint och det känns bra att fotbollen snart är tillbaka, åtminstone i tv-rutan. Givetvis går man och hoppas att det ska bli som vanligt igen, men det lär tyvärr dröja ett bra tag till dess.

Vissa länder har ju dessvärre valt att avsluta sina ligor i förtid och att det blev en konsekvens av denna corona-pandemi känns naturligtvis tråkigt, men det är dessvärre bara att gilla läget. Hälsan är som jag skrivit förr det viktigaste av allt och för att vissa av oss ska må bättre krävs det att sporten sakta men säkert börjar leta sig tillbaka.

Är man en sportfåne behöver man sin sport, precis som en nykläckt unge behöver närhet av sina föräldrar. Ingen vidare jämförelse kanske, men ni förstår nog vart jag vill komma.

Jag ser verkligen fram emot att få följa avslutningen av Premier League, La Liga och Serie A. Än mer ser jag fram emot att följa Allsvenskan igen nu när den äntligen rullar igång på allvar.

Oavsett serie och oavsett vilka eller vilket lag ni sympatiserar med så säger jag lycka till och må bästa lag vinna!

/Johan Videll
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln