DAGS ATT BÖRJA ARBETA IGEN

Av - Henrik Strömblad -
Curt Staffan HENRIK Strömblad, är född den 6 mars 1965 i Spånga, Stockholm. Henrik är sportkommentator som arbetar för Viasats kanaler och kommenterar nästan uteslutande fotboll såsom Champions League, Premier League, La Liga och Serie A. Strömblad är genuin supporter till IF Brommapojkarna sedan tonåren, och har spelat som målvakt i klubben.

Äntligen kom tillslut beskedet ifrån idrottsministeren och Folkhälsomyndigheten att det är grönt ljus för att sätta igång Allsvenskan och all tävlingsidrott för seniorer igen. Men publiken får tålmodigt vänta på att komma tillbaka till arenorna.
 

Idrotten och fotbollen brukar vara väldigt flexibel och snabb att återhämta sig efter svackor, skandaler  och problem. Men den här gången blir det på ett mycket annorlunda vis. Publiken är en väldigt stor del av en fotbollsmatch.
”Att spela utan åskådare är som att gifta sig i dessa pingsttider utan att få kyssa bruden”

Vi har sedan ett par veckor direktsänt Bundesliga som var först av alla de större ligorna att få bollen i rullning igen.

Spöklikt med de tomma arenorna. Eller som tyskarna så träffande uttrycker det - Geisterspiel (spökmatch) - när det spelas inför tomma läktare. Det experimenteras med pålagt publikljud i TV-sändningarna för att försöka skapa någon form av stämning. Personligen kommenterar jag heller matcherna med det autentiska ljudet ifrån arenan än att behöva ”klistra dit” något som påminner om de skratteffekter som läggs på i amerikanska sit-coms i TV. 
Publiken går inte att ersätta. Men vi får alla acceptera att det är bättre med fotboll än ingen fotboll alls. 

Det blir en i stora delar väldigt annorlunda fotbollssommar i Europa. En av de klurigaste pusselbitarna blir hur UEFA skall få ihop hela kvalspelet till Champions League och Europa League. Det tar normalt nästan två månader att genomföra. Nu skall det spelas så fort de ligor som valt att spela klart säsongen är färdigspelade. Räkna med parallella matcher samtidigt som slutspelet i de båda turneringarna i augusti.

Själv längtar jag till min egen fotbollsborg - Grimsta IP - där mitt kära Brommapojkarna står i startblocken för en säsong som vi hoppas tar oss tillbaka till Superettan igen. Det finns bra utsiktsplatser i Grimstaskogen utanför arenan så jag skall skynda mig att boka upp en stubbe till hemmapremiären.

/Henrik Strömblad 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln