Mental distans 

Av - Lisa Ek -
Jag är Lisa Ek, drömmare sen 6 års ålder då jag första gången uttalade att jag skulle bli fotbollsproffs i Italien. De sa då att det var omöjligt eftersom det inte fanns några kvinnliga proffs i Italien. 27 år senare debuterade jag i Italienska serie A , iklädd Fiorentinas lila tröja och med proffskontrakt i handen. Jag har nu avslutat min spelarkarriär, en cirkel slöts och en ny början tog vid. Jag studsade in i mitt nya liv som ett levande bevis på det som lägger grunden för framgång: ”Ingenting är omöjligt!” 

Italien har ambitionen att spela färdigt serie A och i Tyskland är herrarna Bundesliga igång, damerna spelar första matchen till helgen. Äntligen! Tänkte jag och säkert många med mig när beskedet kom. Jag funderade över sätt att fira denna första elitmatch i en stor liga efter Corona , förberedelser, hur skulle jag lägga upp det för att göra mest möjliga av en tv sänd fotbollsmatch? Jag pratade med vänner och de var lika entusiastiska som jag, Äntligen! Sa de också. Men så hände något i slutet av förra veckan. Eller egentligen hände ingenting alls men en känsla infann sig. Smög sig in dag för dag och när lördagen väl kom så var all entusiasm borta, som pyspunka, Little by Little.
 

Etiketter: helgkrönikör lisa ek

Tyska herrligan är inte ”min” liga och det påverkade säkert. Jag har endast enstaka relationer till herrarnas Bundesliga , inga klienter, inga favoritlag och få favoritspelare. Men det var något mer som hindrade mig från att fokusera och entusiasmera. Kanske var det alla spekulationer, oklara besked för olika ligor , uppskjutna uppstarter men mest troligt är att det som ruckade på lusten var något som vi har hört WHO tala om sen coronan bröt ut: Distans. 

Jag trodde aldrig jag skulle skriva det här men efter 2,5 månader isolerad så Kändes. Fotbollen. Inte. Så. Viktig. 

Jag är helt klart en romantisk person , speciellt när det kommer till fotbollen och min passion för den. Två och en halv månad isolerad med nyhetssändningar som inte har berättat vem som har gjort mål men däremot förmedlat nya restriktioner och nya dödsfall med orsak Covid nr. 19. En speciell och på många sätt fantastisk tid tillsammans med min lilla familj och med knappt något som har distraherat oss i vår bubbla. Jag inbillar mig att många har upplevt samma sak som vi och att allt det som måste göras, alla sammanhang vi behöver synas i och all prestation som ska presteras, numera ses med ett annat perspektiv. 

Spelare har fått vara hemma med sina familjer, umgåtts över längre tid och inte två veckor under årets kallaste månader när ingen annan är hemma. OS blev inställt så i slutändan blev ingen uttagen och all oro och stress för att vara den enda , försvann. Vi är inte vad vi presterar, vi är vad vi är när Corona sätter stopp för allt det som vi trodde var viktigaste i världen.

Så fortsätt på samma väg som innan Corona men gör det med en gnutta distans. Distans kommer inte göra någon sämre eller nöjd med mindre. Tvärtom kan distansen till det vi gör släppa oss fria och få oss att nå nya höjder med våra prestationer. 

Nästa vecka börjar damernas Bundesliga och jag kommer troligtvis titta. 
Kanske sätter de igång övriga europeiska ligor de närmsta veckorna men gör de inte det så är det okej också. Känns naturligt att börja på en ny kula efter sommaren. Oavsett vad som så blir som Laleh sjunger: Det Kommer Bli Bra. (Topplåt by the way, månadens låttips) 

/Lisa Ek

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln