Frågan vi alla vill ha svar på

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

Jag är trött på att läsa om coronavirus och jag är trött på att inte ha några fotbollsmatcher att se fram emot. Jag är dock glad över att man inte riskerar människors liv, men jag ställer mig ändå frågan som alla vill ha svar på:
- När är det slut på eländet?
 

Etiketter: johan videll

Ena stunden läser vi att Premier League i England har för avsikt att slutföra säsongen som just nu är pausad på obestämd tid och det låter ju bra. Sen läser vi att samma liga för dialog om att spela inför tomma läktare - nästa säsong(!). Då undrar man ju om den här säsongen verkligen kommer slutföras och i så fall när?

Här hemma i Sverige sägs det snart vara slut på förbudet som säger att seniormatcher inte får spelas, vilket lovar gott. Men samtidigt säger Svenska Fotbollförbundets medicinska kommitté att matcher med publik är långt borta, vilket såklart inte lovar gott.

Återigen väcks vad jag just nu tycker verkar vara en evighetsfråga, i alla fall i mitt huvud.
- När är det slut på eländet?

Allt jag vill nu är att folk beter sig så bra som folk kan. Att folk tar sitt ansvar i denna pandemi och att vi snart kan prata om ljuset i tunneln istället för detta mörker som vi just nu befinner oss i. Jag har även i tidigare texter bekagat mig över hur världen ser ut för tillfället, men i och med att läget inte direkt har förbättrats så får ni stå ut med mitt tjat ett tag till.

Vi går mot en svensk sommar med stormsteg, men frågan är hur mycket vi ska se fram emot den här sommaren egentligen? Utan sportsliga aktiviteter, nöjesparker och turistorter som man vill njuta av under denna härliga årstid så känns det tungt, trist och vansinnigt.

Jag ser gärna på fotboll igen, men jag ser gärna att människors hälsa kommer i första hand. Tills den dagen vi kan vistas som vi är vana vid tycker jag att man borde ta det lugnt med planerna på att sparka boll igen, men så lätt är det tyvärr inte.

För många ligor och klubbar handlar det om tv-pengar som man går miste om när ligorna ej spelas eller för den delen slutförs. Det är sjukt att pengar styr som de gör, men det får vi prata mer om vid ett annat tillfälle.

Var rädda om er!

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln