Abstinensen växer

Av - Johan Videll -
Skövdepôjk som är allätare när det kommer till bollsport. Har utövat fotboll som ung, då vass mellan stolparna (i Div. 6). Numera "soffcoach" som följer de stora ligorna i Europa. Favoritlagen hittas i Allsvenskan och Premier League där Djurgår'n & Manchester United berör. 

När jag beskriver mig själv brukar jag ofta nämna ord som positiv, glad och tålmodig. Nu för tiden är jag inte den personen längre och allt detta på grund av att fotbollsabstinensen bara växer, och växer och… växer.
 

Etiketter: johan videll

Att det här förbaskade viruset fortfarande härjar omkring är bedrövligt. Det slår hårt mot vårt samhälle där mindre bolag redan fått kasta in handduken och för oss sportfantaster är det precis lika tufft som för många andra.

Många stundande evenemang har skjutits upp och ligorna har senarelagts eller pausats på obestämd tid.

Det trodde jag aldrig när man först började höra om Covid19. Jag trodde aldrig att det skulle bli en så här stor grej av det, men nu är vi där vi är och det är bara att gilla läget, även om det är sjukt tråkigt.

Jag har i tidigare texter påpekat att jag är en stor sportfanatiker. Den här säsongen av Allsvenskan hade jag verkligen sett fram emot, vilket ni också har hört tidigare om ni läst mina tidigare krönikor.

Klubben som ligger mig närmast om hjärtat skulle kliva in i seriespelet som regerande mästare för några veckor sedan, men det blev framflyttat.

Vi är förvisso fortfarande regerande mästare, men nu vill man bara se laget lira igen.

Jag vill också se vad övriga lag har att komma med. Malmö FF har ju stått för några värvningar som sticker ut. Bland annat Kiese Thelin som kan bli guldvärd, men då behöver nyrekryterade huvudtränaren Jon Dahl Tomasson lära känna sin trupp för att det ska bära hela vägen till ett SM-guld, om inte annat behöver MFF prestera likt maskinen Djurgården gjorde i fjol.

Det här är två storklubbar i svensk klubblagsfotboll som jag tror kommer göra upp om guldet så småningom. Sen finns det några utmanare såklart och en av dem är Hammarby. Tänk om de landar en viss Zlatan Ibrahimovic under sommaren? Då blir Allsvenskan hetare än på väldigt, väldigt länge.

När vi får sparka boll i det här landet igen återstår att se, men jag längtar till dess och jag vet att vi är flera som gör det.

Må bra till dess och var rädda om er!

/Johan Videll

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln